logo
rijschool achtergrond
Zoek rijschool voorZoek rijschool in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek rijschool voorPlaats+
Home > Opfris rijlessen nemen
Heeft u extra tijd nodig? Wilt u individueel of met tolk begeleid worden? Wilt u uw theorie-examen in het Engels doen? Wilt u in avond of weekend?

Opfris rijlessen nemen

Je hebt je rijbewijs al gehaald en mag achter het stuur gaan zitten. Maar toch doe je het niet. Vaak wordt de stap om weer te rijden groot als je een lange tijd niet meer de weg op bent geweest. Gelukkig kun je er iets aan doen. Tijdens een opfris rijles ga je samen met een instructeur weer rijden zodat je vol zelfvertrouwen aan het verkeer kunt deelnemen. Wat kun je van een opfris autorijles verwachten en hoeveel kost het? Je leest het in dit artikel.

Wat zijn opfris autorijlessen?

Tijdens de opfriscursus helpt de instructeur je om je rijangst te overwinnen. Het is de bedoeling dat je aan het einde van de cursus weer met plezier in de auto stapt. Het ligt aan jouw rijvaardigheden en zelfverzekerdheid hoeveel autorijlessen je nodig zult hebben. Een enkele rijles is voor sommige mensen al genoeg, terwijl anderen liever meerdere rijlessen volgen.

Spoedcursus rijbewijs halen

Tijdens de opfriscursus hoef je niet elk onderdeel van het autorijden te oefenen. Veel onderdelen heb je waarschijnlijk allang onder de knie. Je gaat je focussen op de punten die je voor jouw gevoel nog niet onder controle hebt. Samen met de instructeur bepaal je wat je wilt oefenen en in welk tempo. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

 • Fileparkeren
 • De hellingproef
 • In- en uitvoegen op de snelweg
 • Rijden op kruispunten en rotondes
 • Rijden in drukke steden
 • Veilig deelnemen aan het verkeer

Prijs opfris autorijlessen

Wat kosten opfris rijlessen? De prijs verschilt, ook afhankelijk van hoeveel rijlessen je nodig hebt. Vaak kun je losse rijlessen bij autorijscholen boeken. Je betaalt dan meestal tussen de 42 en 62 euro per uur. Hieronder zie je de gemiddelde prijs van een opfrisles per uur:

De bovenstaande prijzen zijn slechts gemiddelden. De uiteindelijke prijs kan verschillen omdat rijscholen verschillende uurprijzen hanteren. En daarnaast ligt het er ook aan hoeveel uur aan lessen je nodig hebt.

Sommige rijscholen bieden ook een opfrispakket. Dit zijn een vast aantal autorijlessen en vaak zijn deze iets scherper geprijsd. Vraag bij de rijschool naar de exacte prijzen en wat zij kunnen bieden.

Als je weet hoeveel uur je in totaal nodig hebt kun je berekenen wat de opfriscursus je gaat kosten. Vraag offertes bij rijscholen aan voor meer informatie over de kosten van een opfriscursus.

Voor wie

Een opfriscursus is voor mensen die al hun rijbewijs op zak hebben. Deze cursus is niet verplicht. Maar voor veel mensen kan een opfriscursus enorm helpen om weer met zelfvertrouwen de weg op te gaan.

TIP De opfriscursus is bedoeld voor als je:

 • Al een tijdje niet meer hebt gereden
 • Klamme handen krijgt als je achter het stuur moet gaan zitten
 • Parkeren moeilijk vindt
 • De snelweg niet op durft
 • Wilt wennen aan rijden met een schakelauto of juist met een automaat
 • Moeite hebt met de verkeersregels en verkeersborden
 • Nadat je je rijbewijs hebt gehaald nooit meer gereden hebt

Als je jezelf hierin herkent is een opfriscursus misschien wel iets voor jou. Vraag bij de rijschool voor wie de lessen nog meer bedoeld zijn.

Rijangst

Krijg je klamme handen als je achter het stuur moet gaan zitten? Raak je in paniek wanneer je de snelweg op moet? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Maar liefst 1 miljoen Nederlanders heeft last van faalangst, zo ook in het verkeer. De rijangst kan variëren van specifieke situaties tot het niet meer in de auto durven stappen.

Maar het goede nieuws is dat je over de rijangst heen kan komen. De instructeurs die de opfris rijlessen geven zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met faalangst of rijangst. Zij weten hoe ze je op je gemak kunnen stellen en hebben begrip voor je situatie. Ze zullen je helpen om over je angst heen te komen zodat je weer zelfverzekerd en ontspannen kunt rijden.

Gespecialiseerde rijschool vinden

Een opfriscursus is anders dan een reguliere rijles. Daarom is het belangrijk dat je een rijschool vindt die hierin gespecialiseerd is. Zorg dat je een instructeur vindt die weet hoe hij mensen met rijangst of faalangst moet begeleiden.

TIPTip: zoek een rijinstructeur die gespecialiseerd is in het begeleiden van studenten met rijangst. Vraag bij de rijschool wat zij kunnen bieden en wat hun aanpak is. Kies voor een rijschool waarbij je je op je gemak voelt zodat je snel weer met zelfvertrouwen de weg op kunt.

Offerte aanvragen

Wist je dat je kunt besparen op de kosten van een rijlessen om je kennis op te frissen of om over je rijangst heen te komen? Het is verstandig om een offerte aanvraag te doen om de prijs van de rijscholen te vergelijken. Zo betaal je nooit een te hoog bedrag voor rijlessen.

Het opvragen van de offertes bij de rijschool doen wij. Vul gratis en vrijblijvend het offerte aanvraag formulier in. Wij nemen contact op met een aantal rijscholen bij jou in de buurt. Je ontvangt gratis en vrijblijvend een aantal offertes. Je kunt de verschillende offertes en prijzen zelf vergelijken. Je ziet direct wat lessen nemen bij elke rijschool kost. Zo kun je een keuze maken voor de rijopleiding die aansluit bij jouw wensen en budget.

Betaal niet te veel voor jouw rijles. Door onze offerte aanvraag kun je tot wel 40% besparen op de kosten van de rijschool.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende rijscholen bij u in de buurt