logo
rijschool achtergrond
Zoek rijschool voorZoek rijschool in plaats BijzonderhedenStraal
Zoek rijschool voorPlaats+
Home > Versneld je rijbewijs halen met een spoedcursus
Heeft u extra tijd nodig? Wilt u individueel of met tolk begeleid worden? Wilt u uw theorie-examen in het Engels doen? Wilt u in avond of weekend?

Versneld je rijbewijs halen met een spoedcursus

De meeste Nederlanders nemen 1,5 of 2 uur per week rijles. Zij doen er een paar maanden over om hun rijbewijs te halen. Maar het kan ook sneller. Het is mogelijk om al binnen 10 dagen autorijlessen te nemen en versneld je rijbewijs te halen. Wat moet je weten over de spoedcursus? Hoe zien de rijlessen eruit? En wanneer kom je in aanmerking voor versneld je rijbewijs halen? Je lees het op deze pagina.

Wat is een spoedcursus?

Tijdens een spoedcursus ga je meerdere uren per dag rijden. Vaak duren de autorijlessen maximaal drie tot vijf uur per dag. Langer is niet aan te raden omdat je concentratie en leervermogen dan afnemen. Spoedcursussen duren vaak in totaal 5, 8 of 10 dagen.

Het voordeel van de spoedcursus is dat hoe sneller je het rijbewijs haalt, hoe minder lessen je nodig hebt. Als je maar 1 x per week les neemt ben je elke keer weer tijd kwijt met het herhalen van de vorige les. Wanneer je elke dag les neemt zitten de lessen nog vers in je geheugen en pik je het rijden sneller op.

Belangrijk is dat je zoveel mogelijk overdag je rijlessen volgt. Overdag is er veel meer verkeer en daardoor zijn er veel meer leer- en oefenmomenten.

TIPTip: Het is wel handig om daarnaast ook een aantal keer ’s avonds autorijles te nemen om te zien hoe het is om s ’avonds te rijden met weinig verkeer en in het donker.

Redenen om een spoedcursus te volgen

Mensen die een spoedcursus volgen willen snel hun rijbewijs halen. Dit kan zijn omdat zij een nieuwe baan hebben en hiervoor een rijbewijs nodig hebben. Voor sommige mensen komt iedere week rijlessen nemen niet goed uit, en dan is de spoedcursus ook een oplossing. Anderen hebben opeens veel vrije tijd en willen dit nuttig besteden door te leren autorijden.

Spoedcursus rijbewijs halen

Wanneer kom je in aanmerking?

Wil je versneld je rijbewijs halen? Ook wanneer je nog nooit eerder hebt gereden is het mogelijk om versneld je rijbewijs te halen. Maar niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Voordat je kunt starten met de spoedcursus zal de instructeur tijdens een proefles jouw rijvaardigheid beoordelen. De instructeur bepaalt dan hoeveel lessen je nodig hebt voordat je je rijbewijs kunt gaan halen. Je hoort dan of een 5, 8 of 10-daagse cursus geschikt voor jou is.

Examen aanvragen

De spoedcursus duurt 5, 8 of 10 dagen. Maar je kunt niet zomaar binnen 10 dagen het examen aanvragen. De wachttijden voor examens bij het CBR zijn tussen de drie en zeven weken. Je zult dus eerst het examen moeten aanvragen voordat je met de 10-daagse cursus begint. Bespreek dit van tevoren met je rijschool. Zij kunnen je helpen om de cursus op het juiste moment in te plannen.

LET OPLet op: Veel jongeren willen in de zomervakantie hun rijbewijs halen omdat ze veel tijd hebben. Wil je in de zomer versneld je rijbewijs halen? Zorg dan dat je uiterlijk april je al aanmeld voor het examen bij het CBR zodat je zeker weet dat je op tijd examen kunt doen. De zomerperiode is het drukst en de wachttijden kunnen lang zijn. De autorijschool kan met je meedenken en advies geven.

Rijschool zoeken

Niet elke rijschool biedt de mogelijkheid om versneld je rijbewijs te halen. Wil je weten welke rijschool bij jou in de buurt een spoedcursus biedt? Laat via ons offerte aanvraag formulier weten in welke omgeving je woont en wij vinden een rijschool bij jou in de buurt. Je kunt dan zelf contact met de autorijschool opnemen en een proefles aanvragen.

Offerte aanvragen

Wil je besparen op de kosten van een spoedcursus? Dan is het verstandig om offertes van verschillende rijscholen met elkaar te vergelijken. Je kunt zo tot wel 40% op de kosten besparen.

Vul gratis en vrijblijvend ons offerte aanvraag formulier in. Laat ons weten dat je op zoek bent naar een spoedcursus. Wij nemen contact op met aantal rijscholen in de buurt. Je ontvangt gratis vrijblijvende offertes van elke rijschool in je mailbox. Je kunt zelf de prijzen vergelijken en ziet zo welke rijschool het voordeligst is. Bespaar door verstandig te vergelijken en haal versneld je rijbewijs.

×

Ontvang prijsopgaaf

Ontvang de tarieven van 4 verschillende rijscholen bij u in de buurt