logo
rijschool achtergrond
Zoek rijschool voorPostcode/Plaats BijzonderhedenStraal
Zoek rijschool voorPC of Plaats+
Home > Overijssel > Zwolle


Rijscholen in Zwolle

Vind de beste rijscholen in Zwolle. Ben je op zoek naar een rijschool in Zwolle? Dan ben je op deze website aan het juiste adres. Wij bieden het meest complete overzicht van rijscholen in Zwolle.
De rijscholen in onze lijst bieden verschillende soorten rijlessen. Je kunt terecht bij deze rijscholen als je een rijbewijs wilt halen voor een van de volgende voertuigen: Auto, Scooter/brommer, Motor,Aanhangwagen, Vrachtwagen, Bus.
Hieronder lees je meer over de verschillende soorten rijbewijzen die je kunt halen bij de beste rijscholen in jouw regio. We geven per motorvoertuig meer informatie zodat je al een beter idee hebt van de mogelijkheden als je contact opneemt met een rijschool.
  • Auto: Het is in Nederland erg handig om in het bezit te zijn van een auto rijbewijs. Personenauto’s zijn veelgebruikte motorvoertuigen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun auto rijbewijs te behalen. In Zwolle zijn er vele rijscholen waarbij je rijlessen kunt nemen zodat je daarna auto’s kunt besturen. Je leert alles dat je moet weten en kunnen om je auto rijbewijs te behalen. Vaak worden de theorie examens ook door je rijschool geregeld en je kunt vaak voor extra services terecht zoals een auto spoedcursus, slipcursus of theoriecursus. Ook kun je leren rijden in een automaat. Vraag bij je rijschool naar keuze wat de mogelijke opties zijn en hoe je een rijinstructeur kunt inhuren.
  • Scooter of brommer: Als je een scooter of brommer wilt besturen moet je in het bezit zijn van een rijbewijs AM. Je mag een scooter of brommer eerder besturen dan andere motorvoertuigen, waaronder auto’s, waardoor het populair is onder jongeren om het AM rijbewijs te behalen. Maar voor vele anderen is het scooterrijbewijs populair in Zwolle omdat je je met een brommobiel makkelijk in de stad kunt verplaatsen.
  • Motor: Een motor is een zwaar voertuig en je bent als motorrijder kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat je goede lessen krijgt en je zeker voelt bij het besturen van een motor voordat je jouw motorrijbewijs behaalt. Er zijn vele goede rijscholen in Zwolle waarbij je lessen kunt nemen om je rijbewijs A, A1 of A2 te halen.
  • Aanhangwagen: Met een autorijbewijs mag je met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto en aanhanger maximaal 3500 kilo is. Bij zwaardere aanhangwagens moet je een aanvullend rijbewijs BE of B+ halen. Ook moet je een aanvullend rijbewijs halen als je met een aanhangwagen van meer dan 750 kilo rijdt achter een bus of vrachtwagen. De rijschool kan je meer vertellen over welk rijbewijs je nodig hebt voor welke aanhanger.
  • Bus of vrachtwagen: Heb je om professionele redenen een vrachtwagen- of busrijbewijs nodig? Om een vrachtwagen of bus te kunnen besturen moet je op zoek naar een rijschool die speciale vrachtwagen rijlessen biedt. Wil je weten welk rijbewijs je nodig hebt voor het besturen een bus of vrachtwagen? Neem contact op met een rijschool in de regio voor meer informatie over het besturen van vrachtwagens en bussen.
Wij hebben een lijst gemaakt met rijscholen in Zwolle waarbij je verschillende van de bovenstaande rijlessen kunt nemen. De eenvoudigste manier om prijsopgaven op te vragen is via ons offerteformulier. Je kunt hier opgeven waar je naar op zoek bent en wij vragen offertes bij verschillende rijscholen in Zwolle voor je op. Je kunt dan de prijzen met elkaar vergelijken en een rijschool kiezen die het beste bij je wensen aansluit.
Lees meer
 
 
Rijschool
Plaats
Slagingsperc.
01

Autorijschool GoGo-L
Rameaustraat 3, Zwolle
Tel: 06 41 17 03 70
Jaren werkzaam: 6 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

01

43% 

examens:56

Extra informatie:
Welkom bij Autorijschool GoGo-L. Bij Autorijschool GoGo-L leer jij op juiste en veilige wijze deelnemen aan het verkeer. Tijdens de lessen wordt jij begeleid door een vaste rijinstructeur die verschillende talen beheerst. Ben je benieuwd naar hoeveel lessen jij nodig hebt? Dan kun je bij ons een gratis proefles aanvragen. Tijdens deze proefles hebben wij de mogelijkheid om even kennis te maken en mag jij eenvoudige verrichtingen uitvoeren in de auto.

02

Arie Veltman - LesGO
Krulmate 57 A, Zwolle
Tel: 085 401 71 99
Jaren werkzaam: 6 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+4km)

02

45% 

examens:125

Extra informatie:
Wij zijn de leukste! Natuurlijk gewoon omdat wij de leukste franchise rijschool formule van Nederland zijn! Geloof je ons niet? Kijk dan maar eens op www.klantenvertellen.nl Hier lees je alle recensies van tevreden leerlingen die jou voorgingen. Deze onafhankelijke site is eerlijk, objectief en ongedwongen, je kunt er alle ervaringen met LesGO teruglezen.

03

Autorijschool Beryl
Egelveld 7, Zwolle
Tel: (038) 466 18 43
Jaren werkzaam: 23 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+3km)

03

50% 

examens:26

Extra informatie:
Op onze website vind je allerlei informatie over onze Autorijschool. – Een doelgerichte opleiding. – Op de instructiekaart houden we je vordering schriftelijk bij. – Lessen van 60 minuten. – Vrijblijvend kennismaking. – Flexibele lestijden. – De laagdrempeligheid en de lestijden die in soepel overleg veranderd kunnen worden. – Vaste rij-instructrice.

04

Marenk Verkeersschool
Noord 32, Zwolle
Tel: (038) 444 74 64
Jaren werkzaam: 4 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

04

100% 

examens:1

Extra informatie:
Marenk Rijschool MARENK is gevestigd in Zwolle en is één van de weinige rijscholen die het complete lespakket verzorgt. Of je op zoek bent naar rijlessen voor de motor of aanhanger of op zoek bent naar theorielessen; bij rijschool MARENK kan je op de meest professionele en efficiënte manier je rijbewijs halen. Hoe beter je leert rijden, des te meer geniet je van het rijden! Elke bestuurder zal deze uitspraak kunnen bevestigen.

05

Autorijschool Progress
Dommel 15, Zwolle
Tel: 0618 75 6002
Jaren werkzaam: 14 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

05

71% 

examens:14

Extra informatie:
Wil je autorijles in Zwolle nemen? Wil je snel en goedkoop je rijbewijs halen? Wil je het rijbewijs voor automaat halen? Wil je serieus rijles krijgen zodat je in 1 x slaagt? Wil je goede persoonlijke begeleiding bij het leren van de theorie? Moet u een rijtest afleggen bij het CBR? Voor al deze zaken ben je voor je autorijles in Zwolle bij Progress aan het juiste adres.

06

Energy Traffic Education
Dommel 15, Zwolle
Tel: 06 44 09 41 09
Jaren werkzaam: 22 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

06

70% 

examens:23

Extra informatie:
Energy Traffic Education Op zoek naar een betrouwbare auto, motor of bromfiets rijschool in Zwolle? Bovag rijschool Energy Traffic Education in Zwolle is al 17 jaar jouw betrouwbare partner om je auto, motor of bromfietsrijbewijs te halen. De autorijlessen worden gegeven in een Ford Focus Titanium. De auto is van alle gemakken voorzien. Zo is er klimaatregeling om in de zomerdagen het hoofd koel te houden en navigatie om de juiste weg te vinden.

07

LiberDrive
Commissarislaan 164, Zwolle
Tel: (038) 465 80 05
Jaren werkzaam: 21 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+5km)

07

88% 

examens:16

Extra informatie:
Rijschool Zwolle LiberDrive | Rijlessen B en Code 95 LiberDrive is een kleine rijschool die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Een juist en eerlijk advies vinden wij belangrijker dan het binnenhalen van veel leerlingen. Rijles Zwolle LiberDrive, Lita Huls-Blok is gespecialiseerd in het geven van rijlessen voor het B rijbewijs in en rondom Zwolle.

08

Rijschool Zwolles
Voorsterweg 58 C, Zwolle
Tel: 06 12 95 42 14
Jaren werkzaam: >100 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+4km)

08

80% 

examens:40

Extra informatie:
Over Rene Ik ben Rene aan het Rot, eigenaar van rijschool Zwolles en dus tevens je betrouwbare rijinstructeur. De rijlessen die ik geef zijn op een enthousiaste en vrolijke maar leerzame manier. Ik zal jou op een positieve manier benaderen. Bedenk dat een fout maken kan en mag tijdens de rijles. Daarom zit je ook in een lesauto. Een instructeur zit er niet voor niets naast. Naast dat ik jouw instructeur ben, ben ik ook jouw coach voor het krijgen van zelfvertrouwen achter het stuur.

09

Autorijschool Assendorp
Assendorperdijk 128, Zwolle
Tel: (038) 421 89 09
Jaren werkzaam: 20 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

09

48% 

examens:23

Extra informatie:
Wie zijn wij Autorijschool Assendorp in Zwolle is een goede en betrouwbare rijschool die kwalitatief goede rijlessen aanbiedt met een goede prijs/kwaliteitsverhouding, waar al veel mensen voordelig zijn geslaagd voor het rijbewijs. Wil jij ook je rijbewijs halen in Zwolle? Wij bieden jou deze mogelijkheid. Op de Homepage en de RIS-page staan de pakketten die wij aanbieden. Mocht blijken dat je te weinig lessen hebt gekocht dan kun je extra lessen bijkopen om tot een goed niveau te komen.

10

Rijschool Arjan Kok
Polbeek 29, Zwolle
Tel: 0627440440
Jaren werkzaam: 10 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

10

62% 

examens:55

Extra informatie:
Rijschool Arjan Kok Rijschool Arjan Kok is opgericht in 2014, door Arjan Kok zelf, en is gevestigd in Zwolle. Bij Rijschool Arjan Kok krijg je autorijles van een vaste, ervaren instructeur. Zo blijven de lessen persoonlijk, doordat je instructeur jou goed kent en weet waar jouw aandachtspunten liggen. Op deze manier blijven de lessen ook leuk waardoor je je motivatie makkelijker kan vasthouden. Daarnaast rij je altijd in dezelfde auto en rij je ook in deze auto af.

11

Rijschool Go-Mar
Havezathenallee 66 A, Zwolle
Tel: (038) 785 03 88
Jaren werkzaam: 20 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+5km)

11

60% 

examens:77

Extra informatie:
Autorijden is leuk! Tuurlijk, je moet ogen in je achterhoofd hebben. Overal duiken fietsers op. Een andere auto staat ineens op de rem. Je moet goed kijken. En razendsnel reageren. Om dat echt leuk te vinden, heb je een perfecte training nodig. En die perfecte training krijg je van een instructeur van Go-Mar Auto- en Motorrijschool! We brengen je veilig en snel naar je rij-examen. Dat doen we op een manier die het beste bij jou past en de grootste kans van slagen geeft.

12

Rijschool Seatbelt
Ruysdaelstraat 72, Zwolle
Tel: 06 15 07 36 64
Jaren werkzaam: 19 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+1km)

12

65% 

examens:20

Extra informatie:
ZELFVERZEKERD HET PRAKTIJKEXAMEN IN Met de inzet van vernuftige hulpmiddelen de juiste sfeer en ruime ervaring zorgen wij voor een optimale ontwikkeling van jouw rijvaardigheid!

13

Kernpunt Rij-opleidingen
Basilicumpad 1, Zwolle
Tel: 0651 407 451
Jaren werkzaam: 19 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+4km)

13

70% 

examens:10

Extra informatie:
Rijschool Zwolle Ben je op zoek naar een rijschool in Zwolle? Waar let jij dan op bij het kiezen van een geschikte rijopleiding? Met ruim 35 jaar les-ervaring, honderden geslaagden en een gratis proefles vooraf, ben je bij ons aan het goede adres. Rijschool Kernpunt Zwolle is dan de beste keuze voor jouw rijopleiding voor rijbewijs B in Zwolle en omgeving.

14

Rijden bij Bart
Schepenenlaan 26, Zwolle
Tel: 06 28 52 19 30
Jaren werkzaam: 7 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+4km)

14

46% 

examens:52

Extra informatie:
Ga voor een geslaagde rijopleiding! Zit jij niet te wachten op een rijschool die zijn afspraken niet nakomt? Of die de totale lesduur bezig is met andere dingen dan lesgeven? En word je niet blij van een instructeur die ongeduldig en nors is? Top dan ben je aan het goede adres, want Rijden bij Bart is de rijschoolspecialist in Zwolle.

15

ANWB Rijschool Zwolle
Ossenkamp 5, Zwolle
Tel: 038 - 744 05 99
Jaren werkzaam: 7 jaar
5
werknemers

 Zwolle
(+2km)

15

51% 

examens:249

Extra informatie:
ANWB Rijschool Zwolle Je rijbewijs B halen bij de ANWB De ANWB Rijschool in Zwolle is de perfecte locatie om je rijbewijs te halen. Je kunt zelf invloed uitoefenen hoe je dat wilt doen. Kies je voor de cursus van 10 dagen of volg je liever lessen in je eigen tempo? De autorijschool van de ANWB in Zwolle legt de keuze geheel bij jou neer. Onze ervaren rijinstructeurs worden beoordeeld met een 9,2 en staan met veel plezier en geduld voor je klaar.

16

Reza Autorijschool
Reigerstraat 18, Zwolle
Tel: 06 47 13 74 88
Jaren werkzaam: 16 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

16

58% 

examens:53

Extra informatie:
Waarom kiezen voor Autorijschool Reza? • Voordelige tarieven (losse les slechts € 34) • Mogelijkheid tot betalen in termijnen • Eén instructeur om je te begeleiden naar je rijbewijs • Geen wachttijd • Lessen wanneer jij wilt, ook op zaterdag of ’s avonds • Goed slagingspercentage • Ontspannen sfeer • Mogelijkheid tot 10...

17

Rijschool Drive Eco
Weidesteenlaan 11, Zwolle
Tel: 06-34591949
Jaren werkzaam: 12 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+4km)

17

41% 

examens:59

Extra informatie:
Alle les uren zijn 60 minuten! De intake les is m.u.v. het pakket altijd gratis. Je krijgt les in een nieuwe, zeer comfortabele Opel Corsa, voorzien van alle gemakken. Je instructeur Patrick van Erven heeft al jaren ervaring als rij instucteur. Jouw rijopleiding wordt geheel op maat en persoonlijk ingevuld, zodat jij op de meest efficiënte, goedkoopste en veiligste manier je rijbewijs kunt halen.

18

Autorijschool Roadwise
Drapenierlaan 123, Zwolle
Tel: 038 2301275
Jaren werkzaam: 19 jaar
2
werknemers

 Zwolle
(+3km)

18

47% 

examens:188

Extra informatie:
In het kort Autorijschool ROadwise is al sinds 1 augustus 2004 te vinden op de wegen in Zwolle en omstreken. Wij vinden het belangrijk dat je leert autorijden in een volwaardige auto daarom lessen wij in een BMW 118d met de nieuwste technologieën. Bij ons kan je zelf de gewenste plek kiezen waar je wilt beginnen of eindigen met de les. Dit is handig als je bijvoorbeeld direct uit school een les wilt afspreken.

19

Rijschool Safi
Pieter Steynstraat 181, Zwolle
Tel: 06 48 22 26 62
Jaren werkzaam: 7 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

19

39% 

examens:33

Extra informatie:
Rijles Zwolle Zoek jij een goede rijschool in Zwolle? We hebben een nieuwe naam vanaf nu heet Verkeersacademie Overijssel Rijschool Safi. Een nieuwe naam, zelfde tarieven, zelfde rij-instructeur en zelfde rijlessen in Zwolle. Wat kan jij verwachten van ons? Om te beginnen maak je eerst kennis met jou vaste rij-instructeur, de lesauto, de rijschool en krijg je inzicht in jouw rijvaardigheden.

20

Rijschool Sijmons
Van Maanenware 10, Zwolle
Tel: 06 23 91 93 37
Jaren werkzaam: 14 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+5km)

20

45% 

examens:77

Extra informatie:
Wat heeft rijschool Sijmons te bieden De rijlessen worden op jouw niveau afgestemd zodat elke rijles een uitdaging is. Ik pas elke les aan aan jouw rij- en leerstijl. Stap voor stap leer jij de auto beheersen. We beginnen eenvoudig met gas geven, koppelen en stuurtechnieken en verfijnen dat tot jij klaar bent voor je rijexamen. Ik houd jouw vorderingen in een duidelijk overzicht bij. Je weet altijd waar je aan toe bent en wat je nog moet leren.

21

Motodrome Motorrijschool
Belvederelaan 396, Zwolle
Tel: (038) 420 12 76
Jaren werkzaam: 31 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+4km)

21

67% 

examens:3

Extra informatie:
Welkom bij Motorrijschool MOTODROME MOTODROME is vanaf 1993 gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met de motoropleiding. Niet alleen voor het halen van het motorrijbewijs, maar ook voor alle mogelijke vervolgopleidingen. En.. je kunt leren autorijden bij MOTODROME, en leer dat je aandacht hebt voor al het verkeer. MOTODROME is een rijschool waar persoonlijke aandacht en begeleiding hoog in het vaandel staat.

22

Hollies Rijschool
Kleimos 8, Zwolle
Tel: 06 51 18 41 78
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+5km)

22

50% 

examens:22

23

BijPaulien
Thomas a Kempisstraat 130, Zwolle
Tel: 06 18 65 65 65
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+1km)

23

65% 

examens:17

24

Autorijschool De Weerd Zwolle B.V.
Hoekerweg 14, Zwolle
Tel: 085 073 2400

 Zwolle
(+4km)

24

57% 

examens:250

25

Rijschool LAT
Cleyndertstraat 23, Zwolle
Tel: 06 28 52 58 84
Jaren werkzaam: 11 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+6km)

25

43% 

examens:87

26

Superdrive
Twellosebeek 4, Zwolle
Tel: 06-12646163
Jaren werkzaam: 11 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+3km)

26

27% 

examens:125

27

C/CE Prof
Tinbergenlaan 21, Zwolle
Tel: 384546393
Jaren werkzaam: 10 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+4km)

27

100% 

examens:1

28

Rijschool Gerard B.V.
Gombertstraat 6, Zwolle
Tel: 038 422 79 66
Jaren werkzaam: 10 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+2km)

28

50% 

examens:22

Extra informatie:
Het verzorgen van rijopleidingen, zowel praktijklessen als theorie, het verzorgen van examentrainingen, het faciliteren van examens, het verzorgen van opfriscursussen en praktijktrainingen voor zowel particulieren als bedrijven, primair om veilig en milieubewust rijden te bevorderen.

29

Autorijschool Jos Post
Zwartewaterallee 44, Zwolle
Tel: 06 34 02 04 35
Jaren werkzaam: 12 jaar
1
werknemer

 Zwolle
(+1km)

29

67% 

examens:18

30

Centrum voor Verkeersopleidingen Noord-Nederland
Mirteweg 26, Zwolle
Tel: 387851593
Jaren werkzaam: 15 jaar
2
werknemers

 Zwolle
(+4km)

30

39% 

examens:152

Extra informatie:
Het verzorgen van verkeersopleidingen. Auto- en motorrijschool.

Veelgestelde vragen

Wat kost het halen van een rijbewijs?


Zou je graag een auto of ander voertuig willen besturen? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten zijn van het halen van een rijbewijs? De kosten voor het behalen van je rijbewijs kunnen variëren. Dit hangt af van een aantal factoren.
Dit is onder andere afhankelijk van de prijs die de rijschool rekent voor rijlessen. Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel lessen je nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt doen.

Totale kosten autorijbewijs
Volgens het CBR is de gemiddelde prijs voor het behalen van een autorijbewijs € 2490. Bij deze prijs gaan we ervan uit dat je gemiddeld 40 uur aan rijlessen nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt afleggen. De gemiddelde prijs in 2023 voor rijlessen was € 52 per uur. Daarnaast zijn in de schatting van de totale kosten ook inbegrepen gemiddelde prijzen voor het theorie-examen, een tussentijdse toets, een gezondheidsverklaring en het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente. Let wel goed op dat dit slechts gemiddelde prijzen zijn. Vraag altijd bij je rijschool een offerte op met exacte prijzen.

Prijzen andere voertuigen
De kosten van het behalen van een rijbewijs verschillen per voertuig. Zo zijn de kosten van het behalen van een motorrijbewijs gemiddeld lager dan van een autorijbewijs. Gemiddeld kun je rekenen op een totaalprijs van € 1520. De kosten van het behalen van een scooterrijbewijs zullen nog lager uitkomen. Dit omdat je niet enorm veel lessen nodig zult hebben. En hetzelfde geldt voor het rijden met een aanhangwagen. Vraag de rijschool naar de geschatte kosten en wat precies bij de prijs inbegrepen is en wat niet. Check of bijvoorbeeld het theorie-examen en het praktijkexamen (en eventueel een tussentijdse toets) bij de prijs inbegrepen zijn.

Proefles aanvragen De kosten hangen deels af van hoeveel lessen je nodig hebt voordat je klaargestoomd bent voor je praktijkexamen. Daarom is het aan te raden om een proefles bij een rijschool te nemen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur inschatten hoe snel je het besturen van een voertuig onder de knie zult hebben. Op basis hiervan kan de instructeur je een persoonlijke kosteninschatting geven. Deze proefles is doorgaans een betaalde les. Je betaalt de reguliere lesprijs, maar het voordeel is dat je nog nergens aan vast zit en nog kunt overstappen naar een andere rijschool als je wilt.

Besparen op de kosten van een rijbewijs Iedere rijschool in Nederland mag deels zijn eigen tarieven bepalen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van rijlessen uiteen kunnen lopen. Sommige rijscholen zijn beduidend duurder dan anderen. Daarom is het aan te raden om altijd offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen. Op deze manier kun je de geschatte kosten naast elkaar leggen en direct zien welke rijschool de meest voordelige prijs voor rijlessen biedt.
Lees meer 

Wat zijn goede rijscholen in Zwolle?


Wil je de beste rijschool in Zwolle vinden? Hoe weet je welke rijschool de beste prijs biedt? En hoe weet je dat de rijinstructeurs deskundig zijn en dat de rijlessen van hoge kwaliteit zijn?
Wanneer je op zoek gaat naar een rijschool voor rijlessen in Zwolle kan het gebeuren dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven je graag meer informatie over het vinden van de beste rijschool die bij jou past.

Rijscholen: waarop letten?
Waarop moet je letten wanneer je op zoek gaat naar een rijschool in Zwolle? Een aantal factoren spelen mee in de keuze voor de juiste rijschool:
  • Slagingspercentage: Wat is het slagingspercentage van de rijschool? Hoeveel procent van de leerlingen behaalt hun examen in een keer? Hoeveel procent van de leerlingen moet meerder praktijkexamens afleggen?
  • Kwaliteit: Hoeveel ervaring heeft de rijschool en hoe professioneel zijn de rijninstructeurs? Gaat het om een gecertificeerde rijschool?
  • Aanbod: Wat biedt de rijschool precies aan? En in hoeverre past dat bij jouw wensen? Wil je bijvoorbeeld ook begeleid worden in het behalen van het theorie-examen? Of wil je een spoedcursus volgen? Wordt er een tussentijdse toets afgenomen?
  • Kleine lettertjes: Kijk ook naar de details van wat er bij de lessen inbegrepen is. Kun je bijvoorbeeld een uitgevallen les inhalen? Is de prijs per les of per uur berekend? En krijg je lessen in hetzelfde voertuig?
  • Reviews: Wat zijn de ervaringen van hun oud-leerlingen? Ken je iemand die rijles heeft genomen bij dezelfde instructeur of rijschool? Of kun je op het internet reviews vinden?

Top rijscholen in Zwolle
Sommige rijscholen zijn professioneler dan andere rijscholen. Maar daarnaast is het vinden van de juiste rijschool ook een persoonlijke keuze. Een rijschool die het beste bij jou past hoeft niet per se ook bij een ander te passen. Dit ligt aan wat jij van de lessen verwacht en wat voor budget je hebt. Om meer te weten te komen over rijscholen in Veendam raden we aan om een aantal offertes op te vragen. Wanneer je het aanbod en de prijzen van de verschillende rijscholen naast elkaar kunt leggen kun je zien welke rijschool de beste keuze voor jou is.

Via deze website kun je eenvoudig offertes opvragen bij verschillende rijscholen. Je vult slechts één formulier in, waarna wij contact voor je opnemen met verschillende rijscholen in Veendam. Je ontvang hun offertes in je inbox, waarna je een keuze kunt maken.
Lees meer 

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?


Als je begint met het nemen van rijlessen wil je natuurlijk weten hoeveel tijd en geld je hiervoor moet uittrekken. Hoeveel rijlessen je exact nodig zult hebben voordat je rijexamen kunt doen is lastig te zeggen, omdat dit van persoon tot persoon verschillend is.
Wel kunnen we je vertellen wat het gemiddeld aantal lessen is dat leerlingen nodig hebben. Ook kunnen we je een aantal tips geven die ervoor kunnen zorgen dat je misschien minder lessen nodig hebt dan je in eerste instantie zou denken.

Gemiddeld aantal lessen
Volgens het CBR volgt een gemiddelde leerling 40 uur aan autorijlessen voordat hij of zij het praktijkexamen aflegt. Dit gemiddelde geldt voor een leerling die het rijden op een normaal tempo oppikt. Sommige leerlingen hebben meer uitleg en tijd om te oefenen nodig en zullen er langer over doen. Anderen pakken het rijden snel op en zullen minder dan 40 uur nodig hebben. Hoe lang je over het behalen van je rijbewijs doet ligt deels aan hoe snel je went aan het verkeer en het besturen van een auto.

Meer of minder rijlessen nodig
Daarnaast spelen ook een aantal andere factoren een rol in hoe snel je klaar bent voor het praktijkexamen. Als je bijvoorbeeld al eerder lessen hebt gevolgd in het verleden en dit weer wilt gaan oppakken zul je waarschijnlijk al een streepje voor hebben. In minder tijd zul je klaar zijn om het praktijkexamen af te leggen. Heb je al eerder scooter gereden? Ook dit kan helpen om het rijbewijs sneller te behalen. Je bent al gewend om aan het verkeer deel te nemen en kent de regels op de weg. Ook kan het zijn dat je er langer over doet dan gemiddeld. Wanneer je bijvoorbeeld last van rijangst of faalangst hebt zul je je prettiger voelen als je langer de tijd neemt. Zo weet je zeker dat je er echt klaar voor bent als je het praktijkexamen gaat afleggen.

Sneller slagen met deze tips
Wij hebben een aantal tips voor je als je sneller wilt slagen voor je rijbewijs. De eerste tip is om op tijd te beginnen met het leren van de theorie. Want hoe sneller je de theorie kent, des te sneller kun je de regels in de praktijk toepassen. Een andere tips is om lessen van 2 uur achter elkaar te nemen. Zo leer je efficiënter. En tot slot raden we aan om de tussentijdse toets te maken om te zien of je goed op weg bent.

Aantal rijlessen: advies op maat
Wil je weten hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig zult hebben om te kunnen slagen voor je praktijkexamen? Wij raden aan om dan eerst een proefles te volgen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur zien hoe snel je went aan het verkeer en hoe snel je nieuwe handelingen oppakt. De rijinstructeur kan je advies op maat geven en een inschatting maken van hoeveel lessen je nodig zult hebben.

Lees meer 

Wat is een goede rijinstructeur?


Als je je rijbewijs wilt halen is het belangrijk dat je een rijschool vindt die bij je wensen aansluit. Maar daarnaast is het ook belangrijk om de juiste rijinstructeur te kiezen. Je zit ten slotte gemiddeld wel 40 uur bij de instructeur in de auto voordat je je praktijkexamen gaat afleggen. Maar wat is een goede rijinstructeur?

De instructeur stelt je op je gemak
Je zult veel tijd met de rijinstructeur in de auto doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat dit iemand is waarmee je een goede klik voelt. Veel leerlingen vinden het spannend om voor het eerst achter het stuur te gaan zitten. Daarom is het belangrijk dat een instructeur je op je gemak weet te stellen. Een goede instructeur kent al zijn of haar leerlingen persoonlijk en weet wat er in hun dagelijks leven speelt. Dit zorgt voor een prettige en comfortabele sfeer in de auto. Uiteraard let de rijinstructeur ook op de weg en zorgt hij of zij ervoor dat je veilig in de auto zit.

Persoonlijke aanpak
Een goede instructeur biedt leerlingen advies op maat. Een ervaren rijinstructeur weet dat iedere leerling op een andere manier leert en houdt hier rekening mee. De instructeur kijkt naar hoe snel je het rijden oppikt en weet op welke punten je hulp kunt gebruiken. De rijinstructeur weet onderbouwende feedback te geven die ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk je rijbewijs haalt.

Proefles aanvragen
Wij raden aan om altijd een proefles aan te vragen. Tijdens deze eerste les kun je de instructeur leren kennen en zien of je een goede klik voelt. De instructeur kan tijdens deze les inschatten hoe snel jij het rijden zult oppikken en welke aanpak het beste bij je past. En heb je het gevoel dat je toch geen goede klik met de rijinstructeur voelt? Dan zit je na de eerste proefles nog nergens aan vast. Je kunt een proefles met een andere instructeur boeken om te zien of je je beter bij hem of haar op je gemak voelt.

Wil je een goede rijinstructeur vinden? Door offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen kun je de prijzen en het aanbod vergelijken. Je kunt een rijschool kiezen waarvan je denkt dat deze het beste bij je past. Vervolgens kun je tijdens de eerste proefles zien hoe de klik met de instructeur is. Vind een goede rijinstructeur door rijscholen met elkaar te vergelijken.

Lees meer 


Plaatsen in de buurt

×