logo
rijschool achtergrond
Zoek rijschool voorPostcode/Plaats BijzonderhedenStraal
Zoek rijschool voorPC of Plaats+
Home > Utrecht (prov) > Utrecht


Rijscholen in Utrecht

Vind de beste rijscholen in Utrecht. Ben je op zoek naar een rijschool in Utrecht? Dan ben je op deze website aan het juiste adres. Wij bieden het meest complete overzicht van rijscholen in Utrecht.
De rijscholen in onze lijst bieden verschillende soorten rijlessen. Je kunt terecht bij deze rijscholen als je een rijbewijs wilt halen voor een van de volgende voertuigen: Auto, Scooter/brommer, Motor,Aanhangwagen, Vrachtwagen, Bus.
Hieronder lees je meer over de verschillende soorten rijbewijzen die je kunt halen bij de beste rijscholen in jouw regio. We geven per motorvoertuig meer informatie zodat je al een beter idee hebt van de mogelijkheden als je contact opneemt met een rijschool.
  • Auto: Het is in Nederland erg handig om in het bezit te zijn van een auto rijbewijs. Personenauto’s zijn veelgebruikte motorvoertuigen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun auto rijbewijs te behalen. In Utrecht zijn er vele rijscholen waarbij je rijlessen kunt nemen zodat je daarna auto’s kunt besturen. Je leert alles dat je moet weten en kunnen om je auto rijbewijs te behalen. Vaak worden de theorie examens ook door je rijschool geregeld en je kunt vaak voor extra services terecht zoals een auto spoedcursus, slipcursus of theoriecursus. Ook kun je leren rijden in een automaat. Vraag bij je rijschool naar keuze wat de mogelijke opties zijn en hoe je een rijinstructeur kunt inhuren.
  • Scooter of brommer: Als je een scooter of brommer wilt besturen moet je in het bezit zijn van een rijbewijs AM. Je mag een scooter of brommer eerder besturen dan andere motorvoertuigen, waaronder auto’s, waardoor het populair is onder jongeren om het AM rijbewijs te behalen. Maar voor vele anderen is het scooterrijbewijs populair in Utrecht omdat je je met een brommobiel makkelijk in de stad kunt verplaatsen.
  • Motor: Een motor is een zwaar voertuig en je bent als motorrijder kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat je goede lessen krijgt en je zeker voelt bij het besturen van een motor voordat je jouw motorrijbewijs behaalt. Er zijn vele goede rijscholen in Utrecht waarbij je lessen kunt nemen om je rijbewijs A, A1 of A2 te halen.
  • Aanhangwagen: Met een autorijbewijs mag je met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto en aanhanger maximaal 3500 kilo is. Bij zwaardere aanhangwagens moet je een aanvullend rijbewijs BE of B+ halen. Ook moet je een aanvullend rijbewijs halen als je met een aanhangwagen van meer dan 750 kilo rijdt achter een bus of vrachtwagen. De rijschool kan je meer vertellen over welk rijbewijs je nodig hebt voor welke aanhanger.
  • Bus of vrachtwagen: Heb je om professionele redenen een vrachtwagen- of busrijbewijs nodig? Om een vrachtwagen of bus te kunnen besturen moet je op zoek naar een rijschool die speciale vrachtwagen rijlessen biedt. Wil je weten welk rijbewijs je nodig hebt voor het besturen een bus of vrachtwagen? Neem contact op met een rijschool in de regio voor meer informatie over het besturen van vrachtwagens en bussen.
Wij hebben een lijst gemaakt met rijscholen in Utrecht waarbij je verschillende van de bovenstaande rijlessen kunt nemen. De eenvoudigste manier om prijsopgaven op te vragen is via ons offerteformulier. Je kunt hier opgeven waar je naar op zoek bent en wij vragen offertes bij verschillende rijscholen in Utrecht voor je op. Je kunt dan de prijzen met elkaar vergelijken en een rijschool kiezen die het beste bij je wensen aansluit.
Lees meer
 
 
Rijschool
Plaats
Slagingsperc.
01

Autorijschool Orhan
Saharadreef 14, Utrecht
Tel: 030 261 4321
Jaren werkzaam: 24 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+4km)

01

45% 

examens:82

Extra informatie:
Snel rijbewijs? Autorijschool Orhan is gestart in 1968 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een populaire en succesvolle rijschool. Honderden leerlingen hebben inmiddels via Autorijschool Orhan hun rijbewijs gehaald. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van autorijlessen categorie B. Ook als u angst heeft voor autorijden bent u bij ons in goede handen.U krijgt bij ons de tijd om te wennen aan angstige situaties in het verkeer.

02

Romein Rijden
Krophollerstraat 12, Utrecht
Tel: 06 23 81 66 01
Jaren werkzaam: 4 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+6km)

02

76% 

examens:21

Extra informatie:
De Rijschool van Leidsche Rijn! Gratis proefles, klik hier of bel nu! Ben je 16,5 jaar of ouder? Meld je dan nu aan voor een rijopleiding op maat waar veiligheid, kwaliteit en de leerling centraal staan! Overzicht en duidelijkheid door het gemak van de Plango leerling app met gratis digitale instructievorderingenkaart en lesvoorbereiding. Uitgebreide keuze scherp geprijsde in alles in één Rijles bundels, zonder verborgen kosten.

03

Rijschool Uithof
Wapendragervlinder 20, Utrecht
Tel: 06 36 31 48 67
Jaren werkzaam: 4 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+5km)

03

63% 

examens:24

Extra informatie:
Wij oefenen tijdens de rijles alle CBR-routes een aantal keer met je, zodat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan je examen kunt beginnen. Hoog CBR slagingspercentage!. PROFITEER VAN DE VOORDELIGE TARIEVEN Laat je overtuigen en vraag naar een offerte. Wens je meer informatie over het nemen van een rijles in Utrecht of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact per telefoon of per email! Bij afname 30 lessen ontvangt de leerling gratis theorieboeken, gratis theorie cd's.

04

Arikan Autorijschool
Laan van Chartroise 120, Utrecht
Tel: 06 14 48 06 83
Jaren werkzaam: 22 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+2km)

04

75% 

examens:24

Extra informatie:
Je wilt je rijbewijs halen en bent op zoek naar een rijschool. Arikan Autorijschool is ervan overtuigd dat een goede rijopleiding de basis is voor jouw veiligheid op de weg. Ons doel is dan ook jou verantwoord te leren rijden. Het slagingspercentage van Arikan Autorijschool is meer dan 85% , terwijl het gemiddelde aantal lessen voordat de kandidaat opgaat voor het examen gelijk is aan het landelijk gemiddelde: 45 lessen.

05

Mijn Rijschool Utrecht
Europalaan 20, Utrecht
Tel: (030) 227 09 59
Jaren werkzaam: 7 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+4km)

05

49% 

examens:57

Extra informatie:
Rijschool Utrecht en omgeving – MijnRijschoolUtrecht.NL Op zoek naar de beste autorijschool in Utrecht en omgeving? Mijn Rijschool Utrecht biedt je de mogelijkheid om super voordelig op een doelgerichte manier jouw rijbewijs te behalen. Al meer dan 10.000 tevreden studenten gingen je voor en met succes.

06

Niro Rijschool
Amazonedreef 58, Utrecht
Tel: 06 52 47 30 05
Jaren werkzaam: 21 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+3km)

06

70% 

examens:10

Extra informatie:
Welkom bij Niro Rijschool Niro Rijschool is als ambitieus bedrijf in 2002 gestart in Utrecht. We hebben ons sindsdien voortdurend bezig gehouden met het verder ontwikkelen in de branche. Zo is Niro Rijschool bijvoorbeeld gespecialiseerd in: * RIS (Rijopleiding in Stappen) * Faalangst * Het nieuwe rijden Niro Rijschool biedt iedereen de mogelijkheid om op de juiste wijze veilig, sociaal en milieubewust aan het verkeer deel te nemen.

07

Flexrijbewijs.nl
Savannahweg 71 unit3.1, Utrecht
Tel: 088 837 7240
Jaren werkzaam: 14 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+6km)

07

43% 

examens:35

Extra informatie:
Waarom lessen bij Flexrijbewijs? -Vaste instructeur -Leerlingvorderingen app -Direct starten -Vanaf 16,5 jaar -Lessen in de avond en weekend -Gespreid betalen mogelijk -Lessen van 60, 90 of 120 minuten

08

Autorijschool Vlam
Gentiaanpad 10, Utrecht
Tel: 06-13568060
Jaren werkzaam: 12 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+1km)

08

85% 

examens:46

Extra informatie:
Welkom bij rijschool Utrecht en Omgeving Wil je snel bij de beste en goedkoopste rijschool Utrecht jouw rijles volgen? Dan is rijschool Vlam de beste rijopleider voor jou! Bij ons kun je jou rijlessen plannen wanneer jij wilt. Je krijgt gegarandeerd hoge kwalitatieve lessen en daarnaast hebben wij hoog slagingspercentage. Doordat wij goede en hoge kwaliteit bieden, zien wij al jarenlang tevreden kandidaten slagen voor hun rijbewijs.

09

Autorijschool Anbari
Aart den Doolaardpad 18, Utrecht
Tel: 06 14 28 12 53
Jaren werkzaam: 20 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+5km)

09

58% 

examens:90

Extra informatie:
Over ons Op zoek naar de juiste autorijschool in Utrecht en omgeving? Met Anbari-autorijschool ben je altijd goed op weg. Je weet met Anbari-autorijschool altijd waar je aan toe bent. Zo beginnen we altijd met de proeftoets. Tijdens een 60 minuten durende rijproef stellen we vast wat je al beheerst, hoe snel je leert en wat je individuele prestaties zijn. Zo weet je precies hoe kort (of hoe lang!) je opleiding gaat duren, wanneer je examen kunt doen en wat de kosten zijn.

10

Sen Rijschool
Seinedreef 88, Utrecht
Tel: 06-42120103
Jaren werkzaam: 12 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+3km)

10

34% 

examens:38

Extra informatie:
Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst. Bij ons kun je rekenen op een hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Constant een van de hoogste slagingspercentages in de regio Utrecht! Waarom Sen Rijschool? - Rijlessen volgens rijprocedure van het CBR - Rijlessen volgens RIS methode (Rijles In Stappen) - Constant een van de hoogste slagingspercentages in de regio! (CBR) - Bovag erkende rijschool - Je rijdt in een Volkswagen Golf 5 1.

11

Verkeersschool Rijluxe
Theo van Doesburgstraat 29, Utrecht
Tel: 06-40655682
Jaren werkzaam: 12 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+6km)

11

46% 

examens:114

Extra informatie:
Rijluxe rijschool Utrecht. Ook je rijlessen volgen in Utrecht? Het halen van je rijbewijs is een belangrijk moment in je leven. Eindelijk ben je niet meer afhankelijk van treinen die vaak te laat komen, eindeloze ritten met de bus, of van je ouders die je ergens heen moeten brengen. Daarnaast is het ook heel spannend en leuk om voor het eerst een auto te besturen.

12

Rijschool Taskan
Majellapark 27, Utrecht
Tel: 06 23 04 41 45
Jaren werkzaam: 13 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+2km)

12

77% 

examens:86

Extra informatie:
Je rijbewijs haal je samen met Rijschool Taskan Het behalen van je rijbewijs is niet alleen een mijlpaal in je leven; dat roze pasje geeft je een enorme vrijheid. Daarnaast is het ook een flinke kostenpost. Dat weet ik, dus ik voel me verantwoordelijk om je waar voor je geld te geven. Met een goed gestructureerd lesprogramma én een beetje gezelligheid. Want je moet je op je gemak voelen in de auto en na elke les inzien dat je weer een stap vooruit bent gegaan.

13

Rijschool Overvecht
Maria Theresiadreef 23, Utrecht
Tel: 06 41 95 54 30
Jaren werkzaam: 18 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+5km)

13

49% 

examens:184

Extra informatie:
Welkom bij Rijschool Overvecht Autorijschool Overvecht is een rijschool, actief in de regio Utrecht en omgeving waar kwaliteit en individuele aandacht voor onze leerlingen voorop staan. Wij hebben al meer dan 17 jaar ervaring in het opleiden van mensen voor het rijbewijs B (auto) en rijbewijs automaat B. Leren autorijden is voor iedereen anders, wij begrijpen dat heel goed en onderscheiden ons door ons lesplan aan te passen aan de individuele behoefte van onze klant.

14

Druppel Opleidingen
Van Zijlstraat 6, Utrecht
Tel: 06 14 34 97 53
Jaren werkzaam: 20 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+2km)

14

49% 

examens:73

Extra informatie:
Druppelgroep Druppelgroep bestaat al sinds 2002 in Utrecht . De rijschool staat bekend om haar kwaliteiten en het bieden van een goede rijopleiding door professionals voor een scherpe prijs. De rij-instructeurs van Druppelgroep hebben met elke leerling één doel en dat is de leerling opleiden tot een goede, veilige en verkeersbewuste bestuurder en weggebruiker. Onze rij-instructeurs zijn professionals die hun vak goed verstaan, enthousiast, sociaal en vakkundig zijn.

15

Verkeersschool Timmer
Texasdreef 24, Utrecht
Tel: 085 047 0669
Jaren werkzaam: 17 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+5km)

15

50% 

examens:6

Extra informatie:
Wij geven rijles vanuit o.a. Driebergen, Doorn, Maarn, Bunnik, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Maarssen en Zeist. Je kunt bij onze rijschool terecht voor autorijles, motorrijles, scooterrijles en theorie. De rijlessen voor de motor en scooter starten op een centrale, goed bereikbare plaats middenin het examengebied vlakbij het CBR examencentrum. Texasdreef 24, Utrecht. Auto-, Scooter en Motorrijles Verkeersschool Timmer verzorgt rij-opleidingen voor de auto, scooter en de motor.

16

Ors Rijschool
Ceramstraat 25, Utrecht
Tel: 06 300 65 300
Jaren werkzaam: 10 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+1km)

16

65% 

examens:20

Extra informatie:
Welkom bij Ors rijschool, de rijschool waar persoonlijke aandacht en begeleiding hoog in het vaandel staan! Bij Ors rijschool krijg je persoonlijke aandacht en een speciaal voor jouw ontwikkeld lesprogramma. Wil je met veel plezier en op een veilige en vertrouwde manier je rijlessen volgen? Wil je in korte tijd je rijbewijs behalen? Dan ben je bij Ors rijschool aan het juiste adres! Maak nu kennis met ons! Je kunt je meteen aanmelden voor een gratis proefles.

17

Autorijschool Star Plus
Wijnbesstraat 10, Utrecht
Tel: 06 26334428
Jaren werkzaam: 16 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+2km)

17

64% 

examens:42

Extra informatie:
WELKOM BIJ AUTORIJSCHOOL STAR PLUS Autorijschool Star Plus is een betrouwbare, professionele rijschool die staat voor professionaliteit, kwaliteit, betrokkenheid met een hoog slagingspercentage. Autorijden is een vaardigheid die tegenwoordig veel van je vergt, vanwege de toenemende drukte op de weg.

18

Rijschool Galgenwaard
Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht
Tel: 030 280 08 82
Jaren werkzaam: 10 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+2km)

18

56% 

examens:106

Extra informatie:
Rijschool Galgenwaard in Utrecht: Rijles bij de nummer 1! RIJSCHOOL IN UTRECHT Rijschool in Utrecht nodig voor het volgen van rijles en het halen van je auto rijbewijs? Stop dan nu met zoeken, want voor je rijbewijs B (schakelauto) zit je goed bij Rijschool Galgenwaard. Vraag meteen een gratis proefles aan of neem contact met ons op voor het inwinnen van meer informatie. Kwalitatieve Rijschool in Utrecht Kiezen voor Rijschool Galgenwaard levert je vele voordelen op.

19

Rijschool Selwindra
Franz Leharsingel 24, Utrecht
Tel: 06 27 46 66 37
Jaren werkzaam: 9 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+6km)

19

63% 

examens:16

Extra informatie:
“Ik weet nog precies hoe ik me voelde toen ik mijn rijbewijs haalde. Een gevoel van trots en vrijheid, de wereld stond voor me open. Ik kon gaan en staan waar ik wilde!” Dat gevoel wil ik nu graag overbrengen op jou! Ik ben Selwin Jagernath, rij-instructeur en oprichter van autorijschool Selwindra.

20

Rijschool F92
Mr J M M Hamersplantsoen 2, Utrecht
Tel: 06 48 27 27 09
Jaren werkzaam: 31 jaar
1
werknemer

 Utrecht
(+4km)

20

54% 

examens:28

Extra informatie:
Welkom bij rijschool F92 Op zoek naar een prettige rijschool in Utrecht of omgeving? Dan is rijschool F92 de rijschool voor jou. Onder leiding van mij, Arko Brak, is deze rijschool al jaren een zeer gewaardeerde rijschool in de regio Utrecht en omgeving. Waarom kies je voor rijschool F92? -Al bijna 20 jaar ervaring -Persoonlijke aanpak -Ruime openingstijden -Aantrekkelijke tarieven -Een fantastische lesauto Al meer dan 25 jaar een begrip in Utrecht en omgeving.

Veelgestelde vragen

Wat kost het halen van een rijbewijs?


Zou je graag een auto of ander voertuig willen besturen? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten zijn van het halen van een rijbewijs? De kosten voor het behalen van je rijbewijs kunnen variëren. Dit hangt af van een aantal factoren.
Dit is onder andere afhankelijk van de prijs die de rijschool rekent voor rijlessen. Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel lessen je nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt doen.

Totale kosten autorijbewijs
Volgens het CBR is de gemiddelde prijs voor het behalen van een autorijbewijs € 2370. Bij deze prijs gaan we ervan uit dat je gemiddeld 40 uur aan rijlessen nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt afleggen. De gemiddelde prijs in 2022 voor rijlessen was € 50 per uur. Daarnaast zijn in de schatting van de totale kosten ook inbegrepen gemiddelde prijzen voor het theorie-examen, een tussentijdse toets, een gezondheidsverklaring en het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente. Let wel goed op dat dit slechts gemiddelde prijzen zijn. Vraag altijd bij je rijschool een offerte op met exacte prijzen.

Prijzen andere voertuigen
De kosten van het behalen van een rijbewijs verschillen per voertuig. Zo zijn de kosten van het behalen van een motorrijbewijs gemiddeld lager dan van een autorijbewijs. Gemiddeld kun je rekenen op een totaalprijs van € 1450. De kosten van het behalen van een scooterrijbewijs zullen nog lager uitkomen. Dit omdat je niet enorm veel lessen nodig zult hebben. En hetzelfde geldt voor het rijden met een aanhangwagen. Vraag de rijschool naar de geschatte kosten en wat precies bij de prijs inbegrepen is en wat niet. Check of bijvoorbeeld het theorie-examen en het praktijkexamen (en eventueel een tussentijdse toets) bij de prijs inbegrepen zijn.

Proefles aanvragen De kosten hangen deels af van hoeveel lessen je nodig hebt voordat je klaargestoomd bent voor je praktijkexamen. Daarom is het aan te raden om een proefles bij een rijschool te nemen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur inschatten hoe snel je het besturen van een voertuig onder de knie zult hebben. Op basis hiervan kan de instructeur je een persoonlijke kosteninschatting geven. Deze proefles is doorgaans een betaalde les. Je betaalt de reguliere lesprijs, maar het voordeel is dat je nog nergens aan vast zit en nog kunt overstappen naar een andere rijschool als je wilt.

Besparen op de kosten van een rijbewijs Iedere rijschool in Nederland mag deels zijn eigen tarieven bepalen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van rijlessen uiteen kunnen lopen. Sommige rijscholen zijn beduidend duurder dan anderen. Daarom is het aan te raden om altijd offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen. Op deze manier kun je de geschatte kosten naast elkaar leggen en direct zien welke rijschool de meest voordelige prijs voor rijlessen biedt.
Lees meer 

Wat zijn goede rijscholen in Utrecht?


Wil je de beste rijschool in Utrecht vinden? Hoe weet je welke rijschool de beste prijs biedt? En hoe weet je dat de rijinstructeurs deskundig zijn en dat de rijlessen van hoge kwaliteit zijn?
Wanneer je op zoek gaat naar een rijschool voor rijlessen in Utrecht kan het gebeuren dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven je graag meer informatie over het vinden van de beste rijschool die bij jou past.

Rijscholen: waarop letten?
Waarop moet je letten wanneer je op zoek gaat naar een rijschool in Utrecht? Een aantal factoren spelen mee in de keuze voor de juiste rijschool:
  • Slagingspercentage: Wat is het slagingspercentage van de rijschool? Hoeveel procent van de leerlingen behaalt hun examen in een keer? Hoeveel procent van de leerlingen moet meerder praktijkexamens afleggen?
  • Kwaliteit: Hoeveel ervaring heeft de rijschool en hoe professioneel zijn de rijninstructeurs? Gaat het om een gecertificeerde rijschool?
  • Aanbod: Wat biedt de rijschool precies aan? En in hoeverre past dat bij jouw wensen? Wil je bijvoorbeeld ook begeleid worden in het behalen van het theorie-examen? Of wil je een spoedcursus volgen? Wordt er een tussentijdse toets afgenomen?
  • Kleine lettertjes: Kijk ook naar de details van wat er bij de lessen inbegrepen is. Kun je bijvoorbeeld een uitgevallen les inhalen? Is de prijs per les of per uur berekend? En krijg je lessen in hetzelfde voertuig?
  • Reviews: Wat zijn de ervaringen van hun oud-leerlingen? Ken je iemand die rijles heeft genomen bij dezelfde instructeur of rijschool? Of kun je op het internet reviews vinden?

Top rijscholen in Utrecht
Sommige rijscholen zijn professioneler dan andere rijscholen. Maar daarnaast is het vinden van de juiste rijschool ook een persoonlijke keuze. Een rijschool die het beste bij jou past hoeft niet per se ook bij een ander te passen. Dit ligt aan wat jij van de lessen verwacht en wat voor budget je hebt. Om meer te weten te komen over rijscholen in Veendam raden we aan om een aantal offertes op te vragen. Wanneer je het aanbod en de prijzen van de verschillende rijscholen naast elkaar kunt leggen kun je zien welke rijschool de beste keuze voor jou is.

Via deze website kun je eenvoudig offertes opvragen bij verschillende rijscholen. Je vult slechts één formulier in, waarna wij contact voor je opnemen met verschillende rijscholen in Veendam. Je ontvang hun offertes in je inbox, waarna je een keuze kunt maken.
Lees meer 

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?


Als je begint met het nemen van rijlessen wil je natuurlijk weten hoeveel tijd en geld je hiervoor moet uittrekken. Hoeveel rijlessen je exact nodig zult hebben voordat je rijexamen kunt doen is lastig te zeggen, omdat dit van persoon tot persoon verschillend is.
Wel kunnen we je vertellen wat het gemiddeld aantal lessen is dat leerlingen nodig hebben. Ook kunnen we je een aantal tips geven die ervoor kunnen zorgen dat je misschien minder lessen nodig hebt dan je in eerste instantie zou denken.

Gemiddeld aantal lessen
Volgens het CBR volgt een gemiddelde leerling 40 uur aan autorijlessen voordat hij of zij het praktijkexamen aflegt. Dit gemiddelde geldt voor een leerling die het rijden op een normaal tempo oppikt. Sommige leerlingen hebben meer uitleg en tijd om te oefenen nodig en zullen er langer over doen. Anderen pakken het rijden snel op en zullen minder dan 40 uur nodig hebben. Hoe lang je over het behalen van je rijbewijs doet ligt deels aan hoe snel je went aan het verkeer en het besturen van een auto.

Meer of minder rijlessen nodig
Daarnaast spelen ook een aantal andere factoren een rol in hoe snel je klaar bent voor het praktijkexamen. Als je bijvoorbeeld al eerder lessen hebt gevolgd in het verleden en dit weer wilt gaan oppakken zul je waarschijnlijk al een streepje voor hebben. In minder tijd zul je klaar zijn om het praktijkexamen af te leggen. Heb je al eerder scooter gereden? Ook dit kan helpen om het rijbewijs sneller te behalen. Je bent al gewend om aan het verkeer deel te nemen en kent de regels op de weg. Ook kan het zijn dat je er langer over doet dan gemiddeld. Wanneer je bijvoorbeeld last van rijangst of faalangst hebt zul je je prettiger voelen als je langer de tijd neemt. Zo weet je zeker dat je er echt klaar voor bent als je het praktijkexamen gaat afleggen.

Sneller slagen met deze tips
Wij hebben een aantal tips voor je als je sneller wilt slagen voor je rijbewijs. De eerste tip is om op tijd te beginnen met het leren van de theorie. Want hoe sneller je de theorie kent, des te sneller kun je de regels in de praktijk toepassen. Een andere tips is om lessen van 2 uur achter elkaar te nemen. Zo leer je efficiënter. En tot slot raden we aan om de tussentijdse toets te maken om te zien of je goed op weg bent.

Aantal rijlessen: advies op maat
Wil je weten hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig zult hebben om te kunnen slagen voor je praktijkexamen? Wij raden aan om dan eerst een proefles te volgen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur zien hoe snel je went aan het verkeer en hoe snel je nieuwe handelingen oppakt. De rijinstructeur kan je advies op maat geven en een inschatting maken van hoeveel lessen je nodig zult hebben.

Lees meer 

Wat is een goede rijinstructeur?


Als je je rijbewijs wilt halen is het belangrijk dat je een rijschool vindt die bij je wensen aansluit. Maar daarnaast is het ook belangrijk om de juiste rijinstructeur te kiezen. Je zit ten slotte gemiddeld wel 40 uur bij de instructeur in de auto voordat je je praktijkexamen gaat afleggen. Maar wat is een goede rijinstructeur?

De instructeur stelt je op je gemak
Je zult veel tijd met de rijinstructeur in de auto doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat dit iemand is waarmee je een goede klik voelt. Veel leerlingen vinden het spannend om voor het eerst achter het stuur te gaan zitten. Daarom is het belangrijk dat een instructeur je op je gemak weet te stellen. Een goede instructeur kent al zijn of haar leerlingen persoonlijk en weet wat er in hun dagelijks leven speelt. Dit zorgt voor een prettige en comfortabele sfeer in de auto. Uiteraard let de rijinstructeur ook op de weg en zorgt hij of zij ervoor dat je veilig in de auto zit.

Persoonlijke aanpak
Een goede instructeur biedt leerlingen advies op maat. Een ervaren rijinstructeur weet dat iedere leerling op een andere manier leert en houdt hier rekening mee. De instructeur kijkt naar hoe snel je het rijden oppikt en weet op welke punten je hulp kunt gebruiken. De rijinstructeur weet onderbouwende feedback te geven die ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk je rijbewijs haalt.

Proefles aanvragen
Wij raden aan om altijd een proefles aan te vragen. Tijdens deze eerste les kun je de instructeur leren kennen en zien of je een goede klik voelt. De instructeur kan tijdens deze les inschatten hoe snel jij het rijden zult oppikken en welke aanpak het beste bij je past. En heb je het gevoel dat je toch geen goede klik met de rijinstructeur voelt? Dan zit je na de eerste proefles nog nergens aan vast. Je kunt een proefles met een andere instructeur boeken om te zien of je je beter bij hem of haar op je gemak voelt.

Wil je een goede rijinstructeur vinden? Door offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen kun je de prijzen en het aanbod vergelijken. Je kunt een rijschool kiezen waarvan je denkt dat deze het beste bij je past. Vervolgens kun je tijdens de eerste proefles zien hoe de klik met de instructeur is. Vind een goede rijinstructeur door rijscholen met elkaar te vergelijken.

Lees meer 


Plaatsen in de buurt

×