logo
rijschool achtergrond
Zoek rijschool voorPostcode/Plaats BijzonderhedenStraal
Zoek rijschool voorPC of Plaats+
Home > Gelderland > Nijmegen


Rijscholen in Nijmegen

Vind de beste rijscholen in Nijmegen. Ben je op zoek naar een rijschool in Nijmegen? Dan ben je op deze website aan het juiste adres. Wij bieden het meest complete overzicht van rijscholen in Nijmegen.
De rijscholen in onze lijst bieden verschillende soorten rijlessen. Je kunt terecht bij deze rijscholen als je een rijbewijs wilt halen voor een van de volgende voertuigen: Auto, Scooter/brommer, Motor,Aanhangwagen, Vrachtwagen, Bus.
Hieronder lees je meer over de verschillende soorten rijbewijzen die je kunt halen bij de beste rijscholen in jouw regio. We geven per motorvoertuig meer informatie zodat je al een beter idee hebt van de mogelijkheden als je contact opneemt met een rijschool.
  • Auto: Het is in Nederland erg handig om in het bezit te zijn van een auto rijbewijs. Personenauto’s zijn veelgebruikte motorvoertuigen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun auto rijbewijs te behalen. In Nijmegen zijn er vele rijscholen waarbij je rijlessen kunt nemen zodat je daarna auto’s kunt besturen. Je leert alles dat je moet weten en kunnen om je auto rijbewijs te behalen. Vaak worden de theorie examens ook door je rijschool geregeld en je kunt vaak voor extra services terecht zoals een auto spoedcursus, slipcursus of theoriecursus. Ook kun je leren rijden in een automaat. Vraag bij je rijschool naar keuze wat de mogelijke opties zijn en hoe je een rijinstructeur kunt inhuren.
  • Scooter of brommer: Als je een scooter of brommer wilt besturen moet je in het bezit zijn van een rijbewijs AM. Je mag een scooter of brommer eerder besturen dan andere motorvoertuigen, waaronder auto’s, waardoor het populair is onder jongeren om het AM rijbewijs te behalen. Maar voor vele anderen is het scooterrijbewijs populair in Nijmegen omdat je je met een brommobiel makkelijk in de stad kunt verplaatsen.
  • Motor: Een motor is een zwaar voertuig en je bent als motorrijder kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat je goede lessen krijgt en je zeker voelt bij het besturen van een motor voordat je jouw motorrijbewijs behaalt. Er zijn vele goede rijscholen in Nijmegen waarbij je lessen kunt nemen om je rijbewijs A, A1 of A2 te halen.
  • Aanhangwagen: Met een autorijbewijs mag je met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto en aanhanger maximaal 3500 kilo is. Bij zwaardere aanhangwagens moet je een aanvullend rijbewijs BE of B+ halen. Ook moet je een aanvullend rijbewijs halen als je met een aanhangwagen van meer dan 750 kilo rijdt achter een bus of vrachtwagen. De rijschool kan je meer vertellen over welk rijbewijs je nodig hebt voor welke aanhanger.
  • Bus of vrachtwagen: Heb je om professionele redenen een vrachtwagen- of busrijbewijs nodig? Om een vrachtwagen of bus te kunnen besturen moet je op zoek naar een rijschool die speciale vrachtwagen rijlessen biedt. Wil je weten welk rijbewijs je nodig hebt voor het besturen een bus of vrachtwagen? Neem contact op met een rijschool in de regio voor meer informatie over het besturen van vrachtwagens en bussen.
Wij hebben een lijst gemaakt met rijscholen in Nijmegen waarbij je verschillende van de bovenstaande rijlessen kunt nemen. De eenvoudigste manier om prijsopgaven op te vragen is via ons offerteformulier. Je kunt hier opgeven waar je naar op zoek bent en wij vragen offertes bij verschillende rijscholen in Nijmegen voor je op. Je kunt dan de prijzen met elkaar vergelijken en een rijschool kiezen die het beste bij je wensen aansluit.
Lees meer
 
 
Rijschool
Plaats
Slagingsperc.
01

Rijschool Kuppen
Tolhuis 5269, Nijmegen
Tel: 0625216617
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Nijmegen
(+5km)

01

74% 

examens:39

Extra informatie:
Over mij Zolang ik me kan herinneren, droomde ik al van een baan op de weg. Ik heb dan ook meteen op mijn 18de mijn eigen rijbewijs gehaald en ben ik meteen doorgegaan voor mijn grote rijbewijs. Na 10 jaar als internationaal vrachtwagen chauffeur had ik behoefde aan een baan dichterbij huis om bij mijn gezin te zijn.

02

Rijschool Creatief
Hegdambroek 1104, Nijmegen
Tel: 0681306406
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Nijmegen
(+4km)

02

25% 

examens:63

Extra informatie:
WAAROM CREATIEF? -Rijlessen op eigen tempo -ADHD? Speciale rijlessen -1 volledig uur les met de nieuwste leerstof -Geen wachttijd, je kan direct beginnen met lessen -Rijlessen van 60 minuten -Faalangst training -Gratis proefles -Tussentijds toets -Rijbewijs halen met onze unieke les methode ...

03

Rijschool De Oversteek
Hegdambroek 2144, Nijmegen
Tel: 06 44 91 40 00
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Nijmegen
(+5km)

03

38% 

examens:21

Extra informatie:
Rijschool De Oversteek Ben je op zoek naar een kwalitatief goede en betaalbare rijschool in de omgeving van Elst en Nijmegen? Dan ben je bij Rijschool De Oversteek aan het juiste adres. Een vakkundige instructeur begeleidt jou in stappen naar je rijbewijs. Ieder op zijn niveau. Rijlessen Rijschool De Oversteek helpt jou zo snel mogelijk aan je auto- en motorrijbewijs! Bekijk de pakketten.

04

Verkeersschool NOVA
St. Annastraat 338 B, Nijmegen
Tel: (024) 388 20 00

 Nijmegen
(+2km)

04

54% 

examens:306

Extra informatie:
Rijles begint bij Nova Rijles: de eerste stap naar vrijheid Grenzen verleggen en rijden waarheen je maar wilt, dat is je doel! Dat begrijpen we bij Nova maar al te goed. Dat begint bij een leuke en ontspannen rijles. Met een persoonlijke aanpak gaan we samen op weg naar je rijbewijs. Rijles in je eigen tempo.

05

Eef Wullings Autorijschool
Malvert 5224, Nijmegen
Tel: 0655883137
Jaren werkzaam: 29 jaar
1
werknemer

 Nijmegen
(+4km)

05

44% 

examens:48

Extra informatie:
Over autorijschool Eef Wullings De autorijschool van Eef Wullings is al jaren een begrip in Nijmegen en omstreken. Door jarenlang ervaring weet hij iedereen jong en oud, langzaam of snel, naar een geslaagd rijbewijs te sturen.

06

Verkeersschool Wesseldijk
Energieweg 25, Nijmegen
Tel: (024) 377 06 66
Jaren werkzaam: 21 jaar
16
werknemers

 Nijmegen
(+2km)

06

50% 

examens:648

Extra informatie:
ALLES IS FAMILIEBEDRIJF Ga met ons in vogelvlucht terug in de tijd. Verkeersschool Wesseldijk begon ruim veertig jaar geleden met één lesauto. We zijn uitgegroeid tot een logistiek opleidingscentrum. We zijn een van de grootste en meest professionele aanbieders van het land. Wij bieden zowel particuliere als zakelijke rijopleidingen aan.

07

Autorijschool Crossing
Malvert 2574, Nijmegen
Tel: 06 42 25 01 01
Jaren werkzaam: 13 jaar
1
werknemer

 Nijmegen
(+4km)

07

38% 

examens:113

Extra informatie:
Welkom bij Rijschool Crossing! Een opleiding bij rijschool Crossing biedt vele voordelen zoals kwaliteit en professionaliteit. Wij hanteren zeer gunstige en concurrerende lestarieven, staan garant voor een goede service, en u krijgt les van dezelfde instructeur in een Volkswagen golf. Rijschool Crossing is niet voor niets ruim tien jaar een begrip in Nijmegen. Een lesuur bestaat bij ons uit zestig minuten.

08

Autorijschool Henk Henkdriks
Malvert 8034, Nijmegen
Tel: (024) 345 09 19
Jaren werkzaam: 26 jaar
1
werknemer

 Nijmegen
(+4km)

08

27% 

examens:71

Extra informatie:
WAAROM U BIJ ONS OP HET JUISTE ADRES BENT? VOORDELIG AUTORIJLESSEN KAN! De Mercedes A Klasse dit is in zijn klasse tot de auto's met een laag brandstofverbruik en een laag CO2-uitstoot. Dat komt door zijn lage rolweerstand en de technisch geavanceerde motoren. Dit is de reden dat jij bij ons jouw voordeel kunt halen...! De stoere, leukste en gezelligste auto om in te lessen bij autorijschool Henk Hendriks.

09

Rijschool NivoXL
St. Annastraat 221, Nijmegen
Tel: (024) 35 050 35
Jaren werkzaam: 11 jaar
8
werknemers

 Nijmegen
(+1km)

09

51% 

examens:369

Extra informatie:
Welkom bij Rijschool NivoXL Zoek je een 100% betrouwbare, ultra moderne rijschool van de allerhoogste kwaliteit waarbij het belang van de individuele cursist altijd centraal staat……dan ben je aan het juiste adres! De instructeurs bij Rijschool NivoXL staan al vele jaren bekend als DE specialisten in Nijmegen voor bromfietslessen met onze hagelnieuwe Vespa’s Sprint S in mat...

10

Verkeersschool Iks
Schoolstraat 132, Nijmegen
Tel: 024-8440084
Jaren werkzaam: 18 jaar
1
werknemer

 Nijmegen
(+2km)

10

64% 

examens:14

Extra informatie:
Eens komt het moment dat U er voor kiest om Uw rijbewijs te halen. U wilt zelf wel eens op stap met een auto. Of U droomt van het ultieme vrijheidsgevoel! Rijschool IKS helpt U doeltreffend op weg naar Uw rij-examen. Ons zeer hoge slagingspercentage komt niet uit de hemel vallen. We hebben inmiddels 38 jaar ervaring in het lesgeven.

11

Rijschool Didactiek
Graafseweg 274, Nijmegen
Tel: 024 2600 250
Jaren werkzaam: 17 jaar
1
werknemer

 Nijmegen
(+1km)

11

68% 

examens:28

Extra informatie:
Rijschool Nijmegen Rijschool Nijmegen en omgeving – Rijschool Didactiek Op zoek naar een rijschool in Nijmegen of in de omgeving van Nijmegen? Voor je rijbewijs B (Schakel & Automaat) ben je bij Rijschool Didactiek aan het juiste adres. We geven rijlessen in Groesbeek, Wijchen, Molenhoek, Mook, Beek, Cuijk, De Horst, Malden, Beers, Vianen, Grave en omgeving.

12

Verkeersschool Ingrid van Perlo
Binderskampweg 26, Nijmegen
Tel: 024-7111071
Jaren werkzaam: 27 jaar
6
werknemers

 Nijmegen
(+4km)

12

46% 

examens:492

Extra informatie:
Over Verkeersschool Ingrid van Perlo Ingrid van Perlo is sinds 1991 een begrip in Nijmegen en omgeving. De nadruk bij iedere rijles ligt bij de leerling en het daarbij passende VIP gevoel. Een rijles moet leerzaam zijn, maar het moet ook gezellig zijn. Waar VIP voor staat Bij iedere rijles plezier, altijd een vast aanspreekpunt binnen de rijschool, een vaste rijinstructeur, open en eerlijke communicatie tussen leerling en rijschool, wij zijn als verkeersschool altijd bereikbaar voor jo

Veelgestelde vragen

Wat kost het halen van een rijbewijs?


Zou je graag een auto of ander voertuig willen besturen? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten zijn van het halen van een rijbewijs? De kosten voor het behalen van je rijbewijs kunnen variëren. Dit hangt af van een aantal factoren.
Dit is onder andere afhankelijk van de prijs die de rijschool rekent voor rijlessen. Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel lessen je nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt doen.

Totale kosten autorijbewijs
Volgens het CBR is de gemiddelde prijs voor het behalen van een autorijbewijs € 2370. Bij deze prijs gaan we ervan uit dat je gemiddeld 40 uur aan rijlessen nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt afleggen. De gemiddelde prijs in 2022 voor rijlessen was € 50 per uur. Daarnaast zijn in de schatting van de totale kosten ook inbegrepen gemiddelde prijzen voor het theorie-examen, een tussentijdse toets, een gezondheidsverklaring en het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente. Let wel goed op dat dit slechts gemiddelde prijzen zijn. Vraag altijd bij je rijschool een offerte op met exacte prijzen.

Prijzen andere voertuigen
De kosten van het behalen van een rijbewijs verschillen per voertuig. Zo zijn de kosten van het behalen van een motorrijbewijs gemiddeld lager dan van een autorijbewijs. Gemiddeld kun je rekenen op een totaalprijs van € 1450. De kosten van het behalen van een scooterrijbewijs zullen nog lager uitkomen. Dit omdat je niet enorm veel lessen nodig zult hebben. En hetzelfde geldt voor het rijden met een aanhangwagen. Vraag de rijschool naar de geschatte kosten en wat precies bij de prijs inbegrepen is en wat niet. Check of bijvoorbeeld het theorie-examen en het praktijkexamen (en eventueel een tussentijdse toets) bij de prijs inbegrepen zijn.

Proefles aanvragen De kosten hangen deels af van hoeveel lessen je nodig hebt voordat je klaargestoomd bent voor je praktijkexamen. Daarom is het aan te raden om een proefles bij een rijschool te nemen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur inschatten hoe snel je het besturen van een voertuig onder de knie zult hebben. Op basis hiervan kan de instructeur je een persoonlijke kosteninschatting geven. Deze proefles is doorgaans een betaalde les. Je betaalt de reguliere lesprijs, maar het voordeel is dat je nog nergens aan vast zit en nog kunt overstappen naar een andere rijschool als je wilt.

Besparen op de kosten van een rijbewijs Iedere rijschool in Nederland mag deels zijn eigen tarieven bepalen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van rijlessen uiteen kunnen lopen. Sommige rijscholen zijn beduidend duurder dan anderen. Daarom is het aan te raden om altijd offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen. Op deze manier kun je de geschatte kosten naast elkaar leggen en direct zien welke rijschool de meest voordelige prijs voor rijlessen biedt.
Lees meer 

Wat zijn goede rijscholen in Nijmegen?


Wil je de beste rijschool in Nijmegen vinden? Hoe weet je welke rijschool de beste prijs biedt? En hoe weet je dat de rijinstructeurs deskundig zijn en dat de rijlessen van hoge kwaliteit zijn?
Wanneer je op zoek gaat naar een rijschool voor rijlessen in Nijmegen kan het gebeuren dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven je graag meer informatie over het vinden van de beste rijschool die bij jou past.

Rijscholen: waarop letten?
Waarop moet je letten wanneer je op zoek gaat naar een rijschool in Nijmegen? Een aantal factoren spelen mee in de keuze voor de juiste rijschool:
  • Slagingspercentage: Wat is het slagingspercentage van de rijschool? Hoeveel procent van de leerlingen behaalt hun examen in een keer? Hoeveel procent van de leerlingen moet meerder praktijkexamens afleggen?
  • Kwaliteit: Hoeveel ervaring heeft de rijschool en hoe professioneel zijn de rijninstructeurs? Gaat het om een gecertificeerde rijschool?
  • Aanbod: Wat biedt de rijschool precies aan? En in hoeverre past dat bij jouw wensen? Wil je bijvoorbeeld ook begeleid worden in het behalen van het theorie-examen? Of wil je een spoedcursus volgen? Wordt er een tussentijdse toets afgenomen?
  • Kleine lettertjes: Kijk ook naar de details van wat er bij de lessen inbegrepen is. Kun je bijvoorbeeld een uitgevallen les inhalen? Is de prijs per les of per uur berekend? En krijg je lessen in hetzelfde voertuig?
  • Reviews: Wat zijn de ervaringen van hun oud-leerlingen? Ken je iemand die rijles heeft genomen bij dezelfde instructeur of rijschool? Of kun je op het internet reviews vinden?

Top rijscholen in Nijmegen
Sommige rijscholen zijn professioneler dan andere rijscholen. Maar daarnaast is het vinden van de juiste rijschool ook een persoonlijke keuze. Een rijschool die het beste bij jou past hoeft niet per se ook bij een ander te passen. Dit ligt aan wat jij van de lessen verwacht en wat voor budget je hebt. Om meer te weten te komen over rijscholen in Veendam raden we aan om een aantal offertes op te vragen. Wanneer je het aanbod en de prijzen van de verschillende rijscholen naast elkaar kunt leggen kun je zien welke rijschool de beste keuze voor jou is.

Via deze website kun je eenvoudig offertes opvragen bij verschillende rijscholen. Je vult slechts één formulier in, waarna wij contact voor je opnemen met verschillende rijscholen in Veendam. Je ontvang hun offertes in je inbox, waarna je een keuze kunt maken.
Lees meer 

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?


Als je begint met het nemen van rijlessen wil je natuurlijk weten hoeveel tijd en geld je hiervoor moet uittrekken. Hoeveel rijlessen je exact nodig zult hebben voordat je rijexamen kunt doen is lastig te zeggen, omdat dit van persoon tot persoon verschillend is.
Wel kunnen we je vertellen wat het gemiddeld aantal lessen is dat leerlingen nodig hebben. Ook kunnen we je een aantal tips geven die ervoor kunnen zorgen dat je misschien minder lessen nodig hebt dan je in eerste instantie zou denken.

Gemiddeld aantal lessen
Volgens het CBR volgt een gemiddelde leerling 40 uur aan autorijlessen voordat hij of zij het praktijkexamen aflegt. Dit gemiddelde geldt voor een leerling die het rijden op een normaal tempo oppikt. Sommige leerlingen hebben meer uitleg en tijd om te oefenen nodig en zullen er langer over doen. Anderen pakken het rijden snel op en zullen minder dan 40 uur nodig hebben. Hoe lang je over het behalen van je rijbewijs doet ligt deels aan hoe snel je went aan het verkeer en het besturen van een auto.

Meer of minder rijlessen nodig
Daarnaast spelen ook een aantal andere factoren een rol in hoe snel je klaar bent voor het praktijkexamen. Als je bijvoorbeeld al eerder lessen hebt gevolgd in het verleden en dit weer wilt gaan oppakken zul je waarschijnlijk al een streepje voor hebben. In minder tijd zul je klaar zijn om het praktijkexamen af te leggen. Heb je al eerder scooter gereden? Ook dit kan helpen om het rijbewijs sneller te behalen. Je bent al gewend om aan het verkeer deel te nemen en kent de regels op de weg. Ook kan het zijn dat je er langer over doet dan gemiddeld. Wanneer je bijvoorbeeld last van rijangst of faalangst hebt zul je je prettiger voelen als je langer de tijd neemt. Zo weet je zeker dat je er echt klaar voor bent als je het praktijkexamen gaat afleggen.

Sneller slagen met deze tips
Wij hebben een aantal tips voor je als je sneller wilt slagen voor je rijbewijs. De eerste tip is om op tijd te beginnen met het leren van de theorie. Want hoe sneller je de theorie kent, des te sneller kun je de regels in de praktijk toepassen. Een andere tips is om lessen van 2 uur achter elkaar te nemen. Zo leer je efficiënter. En tot slot raden we aan om de tussentijdse toets te maken om te zien of je goed op weg bent.

Aantal rijlessen: advies op maat
Wil je weten hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig zult hebben om te kunnen slagen voor je praktijkexamen? Wij raden aan om dan eerst een proefles te volgen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur zien hoe snel je went aan het verkeer en hoe snel je nieuwe handelingen oppakt. De rijinstructeur kan je advies op maat geven en een inschatting maken van hoeveel lessen je nodig zult hebben.

Lees meer 

Wat is een goede rijinstructeur?


Als je je rijbewijs wilt halen is het belangrijk dat je een rijschool vindt die bij je wensen aansluit. Maar daarnaast is het ook belangrijk om de juiste rijinstructeur te kiezen. Je zit ten slotte gemiddeld wel 40 uur bij de instructeur in de auto voordat je je praktijkexamen gaat afleggen. Maar wat is een goede rijinstructeur?

De instructeur stelt je op je gemak
Je zult veel tijd met de rijinstructeur in de auto doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat dit iemand is waarmee je een goede klik voelt. Veel leerlingen vinden het spannend om voor het eerst achter het stuur te gaan zitten. Daarom is het belangrijk dat een instructeur je op je gemak weet te stellen. Een goede instructeur kent al zijn of haar leerlingen persoonlijk en weet wat er in hun dagelijks leven speelt. Dit zorgt voor een prettige en comfortabele sfeer in de auto. Uiteraard let de rijinstructeur ook op de weg en zorgt hij of zij ervoor dat je veilig in de auto zit.

Persoonlijke aanpak
Een goede instructeur biedt leerlingen advies op maat. Een ervaren rijinstructeur weet dat iedere leerling op een andere manier leert en houdt hier rekening mee. De instructeur kijkt naar hoe snel je het rijden oppikt en weet op welke punten je hulp kunt gebruiken. De rijinstructeur weet onderbouwende feedback te geven die ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk je rijbewijs haalt.

Proefles aanvragen
Wij raden aan om altijd een proefles aan te vragen. Tijdens deze eerste les kun je de instructeur leren kennen en zien of je een goede klik voelt. De instructeur kan tijdens deze les inschatten hoe snel jij het rijden zult oppikken en welke aanpak het beste bij je past. En heb je het gevoel dat je toch geen goede klik met de rijinstructeur voelt? Dan zit je na de eerste proefles nog nergens aan vast. Je kunt een proefles met een andere instructeur boeken om te zien of je je beter bij hem of haar op je gemak voelt.

Wil je een goede rijinstructeur vinden? Door offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen kun je de prijzen en het aanbod vergelijken. Je kunt een rijschool kiezen waarvan je denkt dat deze het beste bij je past. Vervolgens kun je tijdens de eerste proefles zien hoe de klik met de instructeur is. Vind een goede rijinstructeur door rijscholen met elkaar te vergelijken.

Lees meer 


Plaatsen in de buurt

×