logo
rijschool achtergrond
Zoek rijschool voorPostcode/Plaats BijzonderhedenStraal
Zoek rijschool voorPC of Plaats+
Home > Zuid-Holland > Den Haag


Rijscholen in Den Haag

Vind de beste rijscholen in Den Haag. Ben je op zoek naar een rijschool in Den Haag? Dan ben je op deze website aan het juiste adres. Wij bieden het meest complete overzicht van rijscholen in Den Haag.
De rijscholen in onze lijst bieden verschillende soorten rijlessen. Je kunt terecht bij deze rijscholen als je een rijbewijs wilt halen voor een van de volgende voertuigen: Auto, Scooter/brommer, Motor,Aanhangwagen, Vrachtwagen, Bus.
Hieronder lees je meer over de verschillende soorten rijbewijzen die je kunt halen bij de beste rijscholen in jouw regio. We geven per motorvoertuig meer informatie zodat je al een beter idee hebt van de mogelijkheden als je contact opneemt met een rijschool.
  • Auto: Het is in Nederland erg handig om in het bezit te zijn van een auto rijbewijs. Personenauto’s zijn veelgebruikte motorvoertuigen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun auto rijbewijs te behalen. In Den Haag zijn er vele rijscholen waarbij je rijlessen kunt nemen zodat je daarna auto’s kunt besturen. Je leert alles dat je moet weten en kunnen om je auto rijbewijs te behalen. Vaak worden de theorie examens ook door je rijschool geregeld en je kunt vaak voor extra services terecht zoals een auto spoedcursus, slipcursus of theoriecursus. Ook kun je leren rijden in een automaat. Vraag bij je rijschool naar keuze wat de mogelijke opties zijn en hoe je een rijinstructeur kunt inhuren.
  • Scooter of brommer: Als je een scooter of brommer wilt besturen moet je in het bezit zijn van een rijbewijs AM. Je mag een scooter of brommer eerder besturen dan andere motorvoertuigen, waaronder auto’s, waardoor het populair is onder jongeren om het AM rijbewijs te behalen. Maar voor vele anderen is het scooterrijbewijs populair in Den Haag omdat je je met een brommobiel makkelijk in de stad kunt verplaatsen.
  • Motor: Een motor is een zwaar voertuig en je bent als motorrijder kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat je goede lessen krijgt en je zeker voelt bij het besturen van een motor voordat je jouw motorrijbewijs behaalt. Er zijn vele goede rijscholen in Den Haag waarbij je lessen kunt nemen om je rijbewijs A, A1 of A2 te halen.
  • Aanhangwagen: Met een autorijbewijs mag je met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto en aanhanger maximaal 3500 kilo is. Bij zwaardere aanhangwagens moet je een aanvullend rijbewijs BE of B+ halen. Ook moet je een aanvullend rijbewijs halen als je met een aanhangwagen van meer dan 750 kilo rijdt achter een bus of vrachtwagen. De rijschool kan je meer vertellen over welk rijbewijs je nodig hebt voor welke aanhanger.
  • Bus of vrachtwagen: Heb je om professionele redenen een vrachtwagen- of busrijbewijs nodig? Om een vrachtwagen of bus te kunnen besturen moet je op zoek naar een rijschool die speciale vrachtwagen rijlessen biedt. Wil je weten welk rijbewijs je nodig hebt voor het besturen een bus of vrachtwagen? Neem contact op met een rijschool in de regio voor meer informatie over het besturen van vrachtwagens en bussen.
Wij hebben een lijst gemaakt met rijscholen in Den Haag waarbij je verschillende van de bovenstaande rijlessen kunt nemen. De eenvoudigste manier om prijsopgaven op te vragen is via ons offerteformulier. Je kunt hier opgeven waar je naar op zoek bent en wij vragen offertes bij verschillende rijscholen in Den Haag voor je op. Je kunt dan de prijzen met elkaar vergelijken en een rijschool kiezen die het beste bij je wensen aansluit.
Lees meer
 
 
Rijschool
Plaats
Slagingsperc.
01

Quick Licence
Zwetstraat 9, Den haag
Tel: 06 14 60 26 74
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+3km)

01

100% 

examens:1

02

Rijschool Shiv
Coevordenstraat 456, Den haag
Tel: 070-2042427
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+3km)

02

43% 

examens:49

Extra informatie:
Rijles in Den Haag bij Autorijschool Shiv Zoek je in Den Haag een goede rijschool waar met plezier wordt lesgegeven? Bel dan nu om een afspraak te maken voor een gratis proefles om de sfeer te proeven. Bijna vanzelfsprekend begin je daarna met rijlessen bij onze rijschool in Den Haag. Het draait bij ons niet alleen om de goede sfeer in de auto en kwalitatief hoogwaardige lessen. We zijn ook nog eens een betaalbare rijschool.

03

Rijschool Excellence
Kuifduikerstraat 26, Den haag
Tel: 06 18 19 93 57
Jaren werkzaam: 6 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+9km)

03

83% 

examens:18

04

Autorijschool Moena
Epicurushof 4, Den haag
Tel: 0639245040
Jaren werkzaam: 11 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+8km)

04

24% 

examens:25

Extra informatie:
autorijschool Moena Ben je op zoek naar een rijschool en wil je gelijk beginnen met rijlessen, bel/app of mail mij voor een afspraak op 06-39245040 * Rijlessen vanaf 16,5 jaar * Rijexamen vanaf 17 jaar * Gratis proefles (bij afname van een pakket) * Vandaag bellen, morgen beginnen * Rijlessen overdag en op de zaterdag * Vaste Rij-instructrice

05

Autorijschool de Visser
Weidevogellaan 290, Den haag
Tel: 06 28 26 56 12
Jaren werkzaam: 24 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+7km)

05

58% 

examens:113

Extra informatie:
Autorijschool De visser Als dé autorijschool in Voorburg, Leidschendam, Nootdorp, Den Haag, Ypenburg en Leidschenveen sta ik voor persoonlijke aandacht, kwaliteit en een hoog slagingspercentage. Je krijgt les van een vakbekwame instructeur en kunt meerdere lessen per week inplannen. GOED NIEUWS: vanaf januari gaan we het team uitbreiden met 2 ervaren instructeurs!

06

Fast Forward Autorijschool
Laurierstraat 44, Den haag
Tel: (070) 345 92 76
Jaren werkzaam: 23 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+2km)

06

20% 

examens:25

Extra informatie:
Autorijschool >>FastForward>> richt zich op Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Delft, en omgeving. Theorie en Praktijk: De rijopleiding bestaat uit 2 delen: Een praktisch gedeelte waarbij geoefend wordt in een lesauto, en een theoretisch gedeelte. Voor beide delen moet bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) examen afgelegd worden. Voor het theoretische gedeelte moet de leerling thuis enige zelfstudie verrichten.

07

Rijschool FastLane
Rijswijkseweg 365, Den haag
Tel: 070-399 0678
Jaren werkzaam: 22 jaar
3
werknemers

 Den haag
(+3km)

07

35% 

examens:77

Extra informatie:
Wij hebben ruime ervaring in het geven van rijlessen en begeleiden je intensief tijdens het hele traject; vanaf het moment dat je voor een proefles bij ons de auto in stapt, totdat je met een glimlach je rijbewijs in ontvangst neemt. Tijdens de rijlessen oefenen en herhalen we alle onderdelen van het examen tot u deze beheerst. Uiteraard worden er ook zoveel mogelijk examenroutes gereden. Op die manier word je optimaal voorbereid op het praktijkexamen.

08

Safety Drivers
De Vliegerstraat 13, Den haag
Tel: 06 41282873
Jaren werkzaam: 22 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+1km)

08

50% 

examens:60

Extra informatie:
Kies voor een professionele rijopleiding! Hoe kies je dat? Je rijinstructeur van Safety Drivers … -Gebruikt een lesvorderingskaart tijdens alle rijlessen. Zo weten we wat je nog moet verbeteren. -Bespreekt aan het begin van de les wat het doel is om aan het einde van de les te behalen. -Is geduldig en wordt niet boos als je fouten maakt, je komt om te leren en fouten maken hoort erbij.

09

Autorijschool Most Wanted
Noord West Buitensingel 5 F, Den haag
Tel: 0655746401
Jaren werkzaam: 10 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+1km)

09

38% 

examens:24

10

Rijschool van Gils
Pluimzegge 38, Den haag
Tel: 06 24 99 89 27
Jaren werkzaam: 13 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+8km)

10

37% 

examens:62

Extra informatie:
Haal onmiddelijk uw rijbewijs! We willen natuurlijk het allerbeste voor onze studenten, dus zorgen wij ervoor dat we je niet alleen helpen bij het behalen van het rijbewijs maar ook dat je na het passeren veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Wat kunt u van ons verwachten: – Een vaste enthousiaste ervaren rij...

11

Snelway Rijopleidingen
Muldersgaarde 48, Den haag
Tel: 06 24 68 26 00
Jaren werkzaam: 20 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+4km)

11

57% 

examens:70

Extra informatie:
SNELWAY RIJOPLEIDINGEN Snelway, hét adres voor rijles! Bij onze rijschool kunt U terecht voor -Particuliere rijopleidingen voor de auto, brommer en motorfiets -Beroepsopleidingen t.b.v. een taxi/chauffeursdiploma -Voortgezette rijopleidingen voor particulieren en bedrijven De opleiding Het leren van iets nieuws begint met het vertrouwen in zowel het materieel als de instructeur welke u begeleidt en daarom zijn deze zaken tiptop in orde.

12

Rijschool Alkar
Ellertsveldlaan 97, Den haag
Tel: 06 33919161
Jaren werkzaam: 30 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+4km)

12

84% 

examens:19

Extra informatie:
Klaar om je rijbewijs te halen? Het halen van je rijbewijs is een belangrijk moment in je leven. Eindelijk ben je niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer of van je ouders, die je steeds moeten brengen en halen. Bij rijschool Alkar staat persoonlijke begeleiding voorop. Je lest steeds met een vaste instructeur. Zo leer je elkaar beter kennen en zullen de rijlessen ook soepel en ontspannen verlopen.

13

Verkeersschool Safiera
Isabellaland 1008, Den haag
Tel: 06 – 5343198
Jaren werkzaam: 20 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+7km)

13

83% 

examens:6

Extra informatie:
Verkeersschool Safiera is de verkeersschool waarmee u in de toekomst uw auto, motor en/of bromfietsrijbewijs wilt gaan halen. Wat wij belangrijk vinden is dat u met plezier les krijgt, en dat er kwaliteit in uw rijopleiding zit. Verkeersschool Safiera heeft enthousiaste en gemotiveerde instructeurs die u met de nodige ervaring en opleiding in een zo kort mogelijke tijd naar het examen opleidt.

14

Verkeersschool Robbie
Capadosestraat 7, Den haag
Tel: (070) 887 19 88
Jaren werkzaam: 26 jaar
2
werknemers

 Den haag
(+3km)

14

18% 

examens:11

Extra informatie:
Verkeersschool Robbie De goedkope rijschool in Den Haag en omgeving! Nu ook Auto en Motor AUTOMAAT! Verkeerschool Robbie Verkeersschool Robbie bestaat al sinds 1997. Ik, Robbie ben uw rij-instructeur. Tevens is er een mogelijkheid voor het volgen van een spoedcursus. Bij Verkeersschool Robbie vinden de lessen plaats in kwalitatief goede- veilige -en rookvrije auto’s en motoren. U kunt rekenen op een persoonlijke benadering en een goede sfeer tijdens de gehele rij-opleiding.

15

Autorijschool de Gouden Raaf
Buizerdlaan 114, Den haag
Tel: 06 10 10 86 28
Jaren werkzaam: 19 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+7km)

15

80% 

examens:25

Extra informatie:
Welkom bij de Gouden Raaf. Welkom bij autorijschool de Gouden Raaf, die meer dan 10 jaar ervaring heeft in het opleiden van beginnende bestuurders. Middels onze site is het mogelijk om de moeilijkste keuze van je leven te verzwakken. Dit doordat de Gouden Raaf je ervan kan verzekeren dat je veilig en snel je rijbewijs kan behalen.

16

Autorijschool SSA
Gabriel Metsustraat 35, Den haag
Tel: 06 37 02 74 63
Jaren werkzaam: 8 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+2km)

16

42% 

examens:33

17

Rijschool De Rijk
Statenlaan 143 B, Den haag
Tel: (070) 355 58 54
Jaren werkzaam: 74 jaar
2
werknemers

 Den haag
(+4km)

17

41% 

examens:212

Extra informatie:
Wie zijn wij? Rijschool de Rijk is een van de oudste rijscholen van Den Haag opgericht op 1 Januari 1949. We doen er alles aan om ook een van de beste rijscholen te zijn en te blijven. Wat kan je verwachten als je bij ons gaat lessen? Persoonlijke benadering Bij ons wordt altijd maatwerk geleverd.

18

Rijschool A-Klasse
Stamkartplein 218, Den haag
Tel: (070) 752 17 89
Jaren werkzaam: 14 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+3km)

18

40% 

examens:93

Extra informatie:
#1 Rijschool Den Haag en omstreken Wil je beginnen met rijlessen in Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, Wassenaar, Leiden, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen of Westland? Wat bieden we aan? Praktijkexamen De rijschool verzorgt verder de aanvraag van het praktijkexamen bij het CBR. Spoedcursus Via de snelcursus is het mogelijk binnen 3 weken snel je rijbewijs te halen. 16,5 jaar? Ben je 16, dan mag je alvast je theorie-examen halen.

19

Academy 23 autorijschool
Bakhuizenstraat 280, Den haag
Tel: 06 48 38 57 60
Jaren werkzaam: 18 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+1km)

19

50% 

examens:113

Extra informatie:
Na een succesvol gevolgde rij-instructeur opleiding van onze rij-instructeur dhr.yusuf SUUDIOGLU is autorijschool Academy23 ter wereld gekomen, onze rijschool is reeds actief in regio Den haag met het geven van autorijlessen voor categorie B (personenauto). Academy23 is een jonge rijschool met een gemotiveerde instructeur, die over de benodigde diploma's en certificaten beschikt voor het geven van rijdonderricht.

20

Born2Drive autorijschool
Jan Pietersz. Coenstraat 15, Den haag
Tel: (070) 77 85 360
Jaren werkzaam: 17 jaar
1
werknemer

 Den haag
(+4km)

20

20% 

examens:5

Extra informatie:
Born2Drive autorijschool is al jaren het adres voor particulieren, de zakelijke markt, de overheid, instructeurs en rijscholen. Voor mensen zonder rijbewijs of met een rijbewijs. Wij geven les in: -Rijbewijs B -Het nieuwe rijden -2toDrive -Taxiopleidingen -Mentorstage -Slipcursussen -Sportwagens -Spoedcursussen -Faalangst -Opfriscursussen -Navigatietraining -en nog veel meer... Voordelen Born2drive 1.

Veelgestelde vragen

Wat kost het halen van een rijbewijs?


Zou je graag een auto of ander voertuig willen besturen? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten zijn van het halen van een rijbewijs? De kosten voor het behalen van je rijbewijs kunnen variëren. Dit hangt af van een aantal factoren.
Dit is onder andere afhankelijk van de prijs die de rijschool rekent voor rijlessen. Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel lessen je nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt doen.

Totale kosten autorijbewijs
Volgens het CBR is de gemiddelde prijs voor het behalen van een autorijbewijs € 2370. Bij deze prijs gaan we ervan uit dat je gemiddeld 40 uur aan rijlessen nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt afleggen. De gemiddelde prijs in 2022 voor rijlessen was € 50 per uur. Daarnaast zijn in de schatting van de totale kosten ook inbegrepen gemiddelde prijzen voor het theorie-examen, een tussentijdse toets, een gezondheidsverklaring en het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente. Let wel goed op dat dit slechts gemiddelde prijzen zijn. Vraag altijd bij je rijschool een offerte op met exacte prijzen.

Prijzen andere voertuigen
De kosten van het behalen van een rijbewijs verschillen per voertuig. Zo zijn de kosten van het behalen van een motorrijbewijs gemiddeld lager dan van een autorijbewijs. Gemiddeld kun je rekenen op een totaalprijs van € 1450. De kosten van het behalen van een scooterrijbewijs zullen nog lager uitkomen. Dit omdat je niet enorm veel lessen nodig zult hebben. En hetzelfde geldt voor het rijden met een aanhangwagen. Vraag de rijschool naar de geschatte kosten en wat precies bij de prijs inbegrepen is en wat niet. Check of bijvoorbeeld het theorie-examen en het praktijkexamen (en eventueel een tussentijdse toets) bij de prijs inbegrepen zijn.

Proefles aanvragen De kosten hangen deels af van hoeveel lessen je nodig hebt voordat je klaargestoomd bent voor je praktijkexamen. Daarom is het aan te raden om een proefles bij een rijschool te nemen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur inschatten hoe snel je het besturen van een voertuig onder de knie zult hebben. Op basis hiervan kan de instructeur je een persoonlijke kosteninschatting geven. Deze proefles is doorgaans een betaalde les. Je betaalt de reguliere lesprijs, maar het voordeel is dat je nog nergens aan vast zit en nog kunt overstappen naar een andere rijschool als je wilt.

Besparen op de kosten van een rijbewijs Iedere rijschool in Nederland mag deels zijn eigen tarieven bepalen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van rijlessen uiteen kunnen lopen. Sommige rijscholen zijn beduidend duurder dan anderen. Daarom is het aan te raden om altijd offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen. Op deze manier kun je de geschatte kosten naast elkaar leggen en direct zien welke rijschool de meest voordelige prijs voor rijlessen biedt.
Lees meer 

Wat zijn goede rijscholen in Den Haag?


Wil je de beste rijschool in Den Haag vinden? Hoe weet je welke rijschool de beste prijs biedt? En hoe weet je dat de rijinstructeurs deskundig zijn en dat de rijlessen van hoge kwaliteit zijn?
Wanneer je op zoek gaat naar een rijschool voor rijlessen in Den Haag kan het gebeuren dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven je graag meer informatie over het vinden van de beste rijschool die bij jou past.

Rijscholen: waarop letten?
Waarop moet je letten wanneer je op zoek gaat naar een rijschool in Den Haag? Een aantal factoren spelen mee in de keuze voor de juiste rijschool:
  • Slagingspercentage: Wat is het slagingspercentage van de rijschool? Hoeveel procent van de leerlingen behaalt hun examen in een keer? Hoeveel procent van de leerlingen moet meerder praktijkexamens afleggen?
  • Kwaliteit: Hoeveel ervaring heeft de rijschool en hoe professioneel zijn de rijninstructeurs? Gaat het om een gecertificeerde rijschool?
  • Aanbod: Wat biedt de rijschool precies aan? En in hoeverre past dat bij jouw wensen? Wil je bijvoorbeeld ook begeleid worden in het behalen van het theorie-examen? Of wil je een spoedcursus volgen? Wordt er een tussentijdse toets afgenomen?
  • Kleine lettertjes: Kijk ook naar de details van wat er bij de lessen inbegrepen is. Kun je bijvoorbeeld een uitgevallen les inhalen? Is de prijs per les of per uur berekend? En krijg je lessen in hetzelfde voertuig?
  • Reviews: Wat zijn de ervaringen van hun oud-leerlingen? Ken je iemand die rijles heeft genomen bij dezelfde instructeur of rijschool? Of kun je op het internet reviews vinden?

Top rijscholen in Den Haag
Sommige rijscholen zijn professioneler dan andere rijscholen. Maar daarnaast is het vinden van de juiste rijschool ook een persoonlijke keuze. Een rijschool die het beste bij jou past hoeft niet per se ook bij een ander te passen. Dit ligt aan wat jij van de lessen verwacht en wat voor budget je hebt. Om meer te weten te komen over rijscholen in Veendam raden we aan om een aantal offertes op te vragen. Wanneer je het aanbod en de prijzen van de verschillende rijscholen naast elkaar kunt leggen kun je zien welke rijschool de beste keuze voor jou is.

Via deze website kun je eenvoudig offertes opvragen bij verschillende rijscholen. Je vult slechts één formulier in, waarna wij contact voor je opnemen met verschillende rijscholen in Veendam. Je ontvang hun offertes in je inbox, waarna je een keuze kunt maken.
Lees meer 

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?


Als je begint met het nemen van rijlessen wil je natuurlijk weten hoeveel tijd en geld je hiervoor moet uittrekken. Hoeveel rijlessen je exact nodig zult hebben voordat je rijexamen kunt doen is lastig te zeggen, omdat dit van persoon tot persoon verschillend is.
Wel kunnen we je vertellen wat het gemiddeld aantal lessen is dat leerlingen nodig hebben. Ook kunnen we je een aantal tips geven die ervoor kunnen zorgen dat je misschien minder lessen nodig hebt dan je in eerste instantie zou denken.

Gemiddeld aantal lessen
Volgens het CBR volgt een gemiddelde leerling 40 uur aan autorijlessen voordat hij of zij het praktijkexamen aflegt. Dit gemiddelde geldt voor een leerling die het rijden op een normaal tempo oppikt. Sommige leerlingen hebben meer uitleg en tijd om te oefenen nodig en zullen er langer over doen. Anderen pakken het rijden snel op en zullen minder dan 40 uur nodig hebben. Hoe lang je over het behalen van je rijbewijs doet ligt deels aan hoe snel je went aan het verkeer en het besturen van een auto.

Meer of minder rijlessen nodig
Daarnaast spelen ook een aantal andere factoren een rol in hoe snel je klaar bent voor het praktijkexamen. Als je bijvoorbeeld al eerder lessen hebt gevolgd in het verleden en dit weer wilt gaan oppakken zul je waarschijnlijk al een streepje voor hebben. In minder tijd zul je klaar zijn om het praktijkexamen af te leggen. Heb je al eerder scooter gereden? Ook dit kan helpen om het rijbewijs sneller te behalen. Je bent al gewend om aan het verkeer deel te nemen en kent de regels op de weg. Ook kan het zijn dat je er langer over doet dan gemiddeld. Wanneer je bijvoorbeeld last van rijangst of faalangst hebt zul je je prettiger voelen als je langer de tijd neemt. Zo weet je zeker dat je er echt klaar voor bent als je het praktijkexamen gaat afleggen.

Sneller slagen met deze tips
Wij hebben een aantal tips voor je als je sneller wilt slagen voor je rijbewijs. De eerste tip is om op tijd te beginnen met het leren van de theorie. Want hoe sneller je de theorie kent, des te sneller kun je de regels in de praktijk toepassen. Een andere tips is om lessen van 2 uur achter elkaar te nemen. Zo leer je efficiënter. En tot slot raden we aan om de tussentijdse toets te maken om te zien of je goed op weg bent.

Aantal rijlessen: advies op maat
Wil je weten hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig zult hebben om te kunnen slagen voor je praktijkexamen? Wij raden aan om dan eerst een proefles te volgen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur zien hoe snel je went aan het verkeer en hoe snel je nieuwe handelingen oppakt. De rijinstructeur kan je advies op maat geven en een inschatting maken van hoeveel lessen je nodig zult hebben.

Lees meer 

Wat is een goede rijinstructeur?


Als je je rijbewijs wilt halen is het belangrijk dat je een rijschool vindt die bij je wensen aansluit. Maar daarnaast is het ook belangrijk om de juiste rijinstructeur te kiezen. Je zit ten slotte gemiddeld wel 40 uur bij de instructeur in de auto voordat je je praktijkexamen gaat afleggen. Maar wat is een goede rijinstructeur?

De instructeur stelt je op je gemak
Je zult veel tijd met de rijinstructeur in de auto doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat dit iemand is waarmee je een goede klik voelt. Veel leerlingen vinden het spannend om voor het eerst achter het stuur te gaan zitten. Daarom is het belangrijk dat een instructeur je op je gemak weet te stellen. Een goede instructeur kent al zijn of haar leerlingen persoonlijk en weet wat er in hun dagelijks leven speelt. Dit zorgt voor een prettige en comfortabele sfeer in de auto. Uiteraard let de rijinstructeur ook op de weg en zorgt hij of zij ervoor dat je veilig in de auto zit.

Persoonlijke aanpak
Een goede instructeur biedt leerlingen advies op maat. Een ervaren rijinstructeur weet dat iedere leerling op een andere manier leert en houdt hier rekening mee. De instructeur kijkt naar hoe snel je het rijden oppikt en weet op welke punten je hulp kunt gebruiken. De rijinstructeur weet onderbouwende feedback te geven die ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk je rijbewijs haalt.

Proefles aanvragen
Wij raden aan om altijd een proefles aan te vragen. Tijdens deze eerste les kun je de instructeur leren kennen en zien of je een goede klik voelt. De instructeur kan tijdens deze les inschatten hoe snel jij het rijden zult oppikken en welke aanpak het beste bij je past. En heb je het gevoel dat je toch geen goede klik met de rijinstructeur voelt? Dan zit je na de eerste proefles nog nergens aan vast. Je kunt een proefles met een andere instructeur boeken om te zien of je je beter bij hem of haar op je gemak voelt.

Wil je een goede rijinstructeur vinden? Door offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen kun je de prijzen en het aanbod vergelijken. Je kunt een rijschool kiezen waarvan je denkt dat deze het beste bij je past. Vervolgens kun je tijdens de eerste proefles zien hoe de klik met de instructeur is. Vind een goede rijinstructeur door rijscholen met elkaar te vergelijken.

Lees meer 


Plaatsen in de buurt

×