logo
rijschool achtergrond
Zoek rijschool voorPostcode/Plaats BijzonderhedenStraal
Zoek rijschool voorPC of Plaats+
Home > Gelderland > Arnhem


Rijscholen in Arnhem

Vind de beste rijscholen in Arnhem. Ben je op zoek naar een rijschool in Arnhem? Dan ben je op deze website aan het juiste adres. Wij bieden het meest complete overzicht van rijscholen in Arnhem.
De rijscholen in onze lijst bieden verschillende soorten rijlessen. Je kunt terecht bij deze rijscholen als je een rijbewijs wilt halen voor een van de volgende voertuigen: Auto, Scooter/brommer, Motor,Aanhangwagen, Vrachtwagen, Bus.
Hieronder lees je meer over de verschillende soorten rijbewijzen die je kunt halen bij de beste rijscholen in jouw regio. We geven per motorvoertuig meer informatie zodat je al een beter idee hebt van de mogelijkheden als je contact opneemt met een rijschool.
  • Auto: Het is in Nederland erg handig om in het bezit te zijn van een auto rijbewijs. Personenauto’s zijn veelgebruikte motorvoertuigen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun auto rijbewijs te behalen. In Arnhem zijn er vele rijscholen waarbij je rijlessen kunt nemen zodat je daarna auto’s kunt besturen. Je leert alles dat je moet weten en kunnen om je auto rijbewijs te behalen. Vaak worden de theorie examens ook door je rijschool geregeld en je kunt vaak voor extra services terecht zoals een auto spoedcursus, slipcursus of theoriecursus. Ook kun je leren rijden in een automaat. Vraag bij je rijschool naar keuze wat de mogelijke opties zijn en hoe je een rijinstructeur kunt inhuren.
  • Scooter of brommer: Als je een scooter of brommer wilt besturen moet je in het bezit zijn van een rijbewijs AM. Je mag een scooter of brommer eerder besturen dan andere motorvoertuigen, waaronder auto’s, waardoor het populair is onder jongeren om het AM rijbewijs te behalen. Maar voor vele anderen is het scooterrijbewijs populair in Arnhem omdat je je met een brommobiel makkelijk in de stad kunt verplaatsen.
  • Motor: Een motor is een zwaar voertuig en je bent als motorrijder kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het belangrijk dat je goede lessen krijgt en je zeker voelt bij het besturen van een motor voordat je jouw motorrijbewijs behaalt. Er zijn vele goede rijscholen in Arnhem waarbij je lessen kunt nemen om je rijbewijs A, A1 of A2 te halen.
  • Aanhangwagen: Met een autorijbewijs mag je met een aanhangwagen rijden als het gewicht van de auto en aanhanger maximaal 3500 kilo is. Bij zwaardere aanhangwagens moet je een aanvullend rijbewijs BE of B+ halen. Ook moet je een aanvullend rijbewijs halen als je met een aanhangwagen van meer dan 750 kilo rijdt achter een bus of vrachtwagen. De rijschool kan je meer vertellen over welk rijbewijs je nodig hebt voor welke aanhanger.
  • Bus of vrachtwagen: Heb je om professionele redenen een vrachtwagen- of busrijbewijs nodig? Om een vrachtwagen of bus te kunnen besturen moet je op zoek naar een rijschool die speciale vrachtwagen rijlessen biedt. Wil je weten welk rijbewijs je nodig hebt voor het besturen een bus of vrachtwagen? Neem contact op met een rijschool in de regio voor meer informatie over het besturen van vrachtwagens en bussen.
Wij hebben een lijst gemaakt met rijscholen in Arnhem waarbij je verschillende van de bovenstaande rijlessen kunt nemen. De eenvoudigste manier om prijsopgaven op te vragen is via ons offerteformulier. Je kunt hier opgeven waar je naar op zoek bent en wij vragen offertes bij verschillende rijscholen in Arnhem voor je op. Je kunt dan de prijzen met elkaar vergelijken en een rijschool kiezen die het beste bij je wensen aansluit.
Lees meer
 
 
Rijschool
Plaats
Slagingsperc.
01

Autorijschool Sabri
Delfzijlstraat 111, Arnhem
Tel: 06 53 21 14 27
Jaren werkzaam: 30 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+4km)

01

37% 

examens:38

Extra informatie:
Autorijschool Sabri Autorijschool Sabri geeft autorijlessen in Arnhem en omgeving. Bij Autorijschool Sabri ben je verzekerd van rijlessen van kwaliteit en een persoonlijke benadering, want iedere leerling is anders. Je krijgt begeleiding vanaf je eerste rijles tot de dag waarom je het praktijkexamen aflegt. Bij Autorijschool Sabri kun je voor alles terecht. Of je nu voor de laatste rijles komt, nog moet beginnen met rijlessen of op wilt voor je rijbewijs, alles is mogelijk.

02

Rijschool Simpelweg
Ulvenhoutstraat 22, Arnhem
Tel: 06 - 43 72 90 2
Jaren werkzaam: 6 jaar
2
werknemers

 Arnhem
(+5km)

02

82% 

examens:22

Extra informatie:
De leukste rijschool van Arnhem e.o! Rijschool Simpelweg is een kleinschalig familiebedrijf dat bestaat uit 2 rijinstructeurs namelijk Bjorn en Yvonne. Wij begeleiden de leerling met veel passie en gedrevenheid, om een veilige en zelfstandige bestuurder te worden. Wij vinden het erg belangrijk dat de leerling zich thuis voelt tijdens de rijles en met een goed gevoel weer uit de auto stapt. Iedere leerling krijgt bij ons een rij opleiding op maat aangeboden.

03

Verkeersschool Van den Bergh
Bloemenhoeve 7, Arnhem
Tel: 026-3827722
Jaren werkzaam: 29 jaar
4
werknemers

 Arnhem
(+2km)

03

57% 

examens:271

Extra informatie:
Al 27 jaar toonaangevend in verkeersopleidingen! Inmiddels al meer dan 27000 behaalde rijbewijzen! Onze website zal jou een goede indruk geven wat wij als verkeersschool voor je kunnen betekenen. We hebben altijd voor de categorieën auto, motor en scooter een voordelige aanbieding waardoor je ook met een beperkt budget een goede start met de rijopleiding kan maken. We staan met een team vakmensen klaar om jou te helpen.

04

Autorijschool Xhelil Domi NXXT
Zandvoortstraat 37, Arnhem
Tel: 026-3031622
Jaren werkzaam: 4 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+4km)

04

57% 

examens:79

Extra informatie:
Rijbewijs halen in Rheden, Huissen, Didam, Arnhem en omstreken? Kies dan voor autorijschool NXXT! Bij rijschool NXXT haal je op een snelle, goedkope maar ook leuke manier je rijbewijs. Xhelil Domi is onze instructeur in de regio Rheden en is zeer deskundig en enthousiast. Lessen bij Xhelil staat garant voor een prettige leuke tijd. Waarom rijschool NXXT? Rijlessen volgen bij NXXT biedt jou vele voordelen, namelijk: -Gratis proefrijles; Jouw eerste rijles bestaat uit een proefrijles.

05

Rijschool Dam
Leeuwerikenstraat 12 F5, Arnhem
Tel: 026 – 446154
Jaren werkzaam: 7 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+3km)

05

54% 

examens:13

Extra informatie:
De grootste verkeersschool van Gelderland word je niet zomaar. Nu willen we die blijven ook! Altijd de nummer 1 De grootste rij- en opleidingsschool van Gelderland word je niet zomaar. Nu willen we die blijven ook! Goed voor elkaar Iets nieuws leren vergt inzet, niet alleen van de leerling maar ook van ons. Teamwork dus! Omdat je het beste wil Met 45 jaar ervaring en de expertise op het gebied van alle opleidingen in mobiliteit, is DAM de beste keuze voor jouw scholing.

06

Verkeersschool Inzicht
Garnizoenstraat 2, Arnhem
Tel: 06 51 60 50 11
Jaren werkzaam: 25 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+2km)

06

45% 

examens:172

Extra informatie:
wil jij je autorijbewijs halen bij verkeersschool inzicht? Met 22 jaar ervaring biedt Verkeersschool Inzicht kwaliteit in rijvaardigheid. Dat doen we met persoonlijke aandacht en begeleiding, RIS gecertificeerd! Naast onze kwaliteit, letten we ook erg goed op hoe onze leerlingen omgaan met zelfvertrouwen en kunnen we daar een oplossing voor vinden. Wil jij je autorijbewijs halen? Of je nu 16,5 jaar bent geworden, op latere leeftijd wilt lessen of een opfriscursus nodig hebt.

07

Autorijschool Actief
Zenegroen 12, Arnhem
Tel: 06 42 09 24 45
Jaren werkzaam: 20 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+2km)

07

41% 

examens:41

Extra informatie:
Wilt u veilig en snel uw rijbewijs? Wanneer je voor “Autorijschool Actief” kiest, je kunt er zeker van zijn dat je in veilige handen bent. Autorijschool Actief biedt topkwaliteit rijden, beste prijs en een professionele rij-instructeur. Onze service is ongeëvenaard en we behandelen iedereen als familie. Wat te verwachten bij lessen van Autorijschool Actief: -Vriendelijke Instructeur.

08

Ulas op Weg
Loppersumhof 160, Arnhem
Tel: (026) 351 17 39
Jaren werkzaam: 20 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+3km)

08

40% 

examens:84

Extra informatie:
Autorijschool Ulas Op Weg is al sinds 2003 een begrip in Arnhem en omstreken als het gaat om rijlessen. De lessen van 60 minuten worden gegeven door rij-instructeur Mehmet UlaÅŸ in een nieuwe Opel Corsa.

09

Rijschool MIK DRIVE
Van Kampenstraat 98, Arnhem
Tel: 06 43 86 66 54
Jaren werkzaam: 5 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+4km)

09

54% 

examens:143

Extra informatie:
RIJSCHOOL MIKDRIVE Auto, motor en aanhanger rijlessen in Arnhem en omgeving! Kwaliteit Openheid en eerlijkheid. Je krijgt wat je nodig hebt, niet meer en niet minder Begeleiding Bij rijschool Mikdrive staan de leerlingen altijd op nummer één. Onze eerste zorg is dat jij zo snel mogelijk in het bezit bent van je rijbewijs! De beste De rijschool in Arnhem en omgeving voor je auto, motor en aanhangwagen rijbewijs.

10

Autorijschool Andr
Parelgrasstraat 1, Arnhem
Tel: 06-54292686
Jaren werkzaam: 11 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+2km)

10

47% 

examens:72

Extra informatie:
WELKOM BIJ auto-RIJSCHOOL ANDRÉ KLOP! De juiste weg naar jouw autorijbewijs in Arnhem en omgeving! Begin met een gratis proefles, les altijd met dezelfde ervaren rij-instructeur en shop gemakkelijk en snel je eigen theorie lesmateriaal in onze webwinkel. Bij andré klop haal je gegarandeerd je rijbewijs! Autorijschool André Klop biedt voor iedere voorkeur een passend lessenpakket.

11

Autorijschool de Haas
Thaliastraat 147, Arnhem
Tel: 06 28 63 65 03
Jaren werkzaam: 12 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+6km)

11

57% 

examens:61

Extra informatie:
Autorijbewijs halen in omgeving Arnhem? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! “Zoef zoef naar je rijbewijs” Bij onze autorijschool staat service en kwaliteit voorop. Ons doel is om jou zo snel mogelijk aan je rijbewijs te helpen op een educatieve maar vooral plezierige manier. Een goede rijopleiding is namelijk een kostbare zaak deze moet goed maar uiteraard ook betaalbaar zijn.

12

ANWB Rijschool Arnhem
De Overmaat 26, Arnhem
Tel: 026 - 744 05 99
Jaren werkzaam: 19 jaar
20
werknemers

 Arnhem
(+4km)

12

52% 

examens:1127

Extra informatie:
Rijlessen in Arnhem Maak gebruik van de unieke lesmethode van ANWB Leren autorijden doe je bij de ANWB Rijschool in Arnhem. Hier kun jij je rijbewijs halen op een manier die bij jou past. Zo kun je kiezen voor een tiendaagse cursus, maar het is ook mogelijk om lessen te volgen in je eigen tempo.

13

Autorijschool op 4 wielen
Martensbongerd 132, Arnhem
Tel: 06-34014322
Jaren werkzaam: 11 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+4km)

13

20% 

examens:5

Extra informatie:
Welkom op de site van Rijschool op 4 wielen! Autorijschool Rijschoolop4wielen streeft ernaar dat je zo snel en zo goed mogelijk je rijbewijs haalt. Dit realiseren wij door je een leuke opleiding te geven waarbij je instructeur nauwgezet bijhoudt hoever je bent qua niveau en waar je je op moet verbeteren. Hierdoor maken wij het mogelijk dat je zeer efficiënt lessen neemt en je doel snel behaalt! Kandidaten 100% klaarmaken voor het rijexamen.

14

Rijschool Arnhem 123
Bedumstraat 24, Arnhem
Tel: 06 26 88 25 94
Jaren werkzaam: 18 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+3km)

14

29% 

examens:120

Extra informatie:
De leukste Rijschool van Arnhem e.o. Veilig, efficiënt en aangenaam leren rijden! Rijopleiding op maat Iedere leerling is anders. Sommige reden al scooter & sommige hebben faalangst. Een proefles is daarom belangrijk om een pakket samen te stellen die bij je past! Ervaren rij-instructeurs Rijschool Arnhem 123 werkt uitsluitend met ervaren, flexibele en natuurlijk gezellige rij-instructeurs.

15

Rijschool Dick Joosten
De Overmaat 45 A, Arnhem
Tel: 026-381 84 12
Jaren werkzaam: 5 jaar
2
werknemers

 Arnhem
(+4km)

15

52% 

examens:395

Extra informatie:
RIJSCHOOL DICK JOOSTEN Dit is een goede stap richting de kortste weg naar het auto- motor- en aanhanger rijbewijs. Rijschool Dick Joosten werkt in een groot gebied in de regio Arnhem , Heteren , Zevenaar en wijde omgeving. Praktijkexamen doe je bij het CBR in Arnhem . Wij zijn aangesloten bij de SRB, afspraken worden daarom vast gelegd in een SRB lesovereenkomst. Rijschool Dick Joosten biedt een goede service en controleerbare kwaliteit tegen een zeer betaalbare lesprijs.

16

Rijschool Into Traffic
Jansbuitensingel 32 2, Arnhem
Tel: (026) 213 79 18
Jaren werkzaam: 6 jaar
4
werknemers

 Arnhem
(+1km)

16

51% 

examens:139

Extra informatie:
Over ons Ons doel is mensen zodanig opleiden dat zij veilig en zelfstandig de weg op kunnen met de juiste kennis en vaardigheden. Natuurlijk allemaal op een relaxte en persoonlijke manier. Onze methode We geloven dat een ontspannen sfeer tijdens de rijlessen helpt bij het snel en soepel doorlopen van je rijopleiding. We nemen daarom de tijd om zaken duidelijk uit te leggen net zo lang totdat jij het helemaal snapt.

17

Autorijschool Rijmetmij
Engelwortelstraat 21, Arnhem
Tel: 06 54 90 46 33
Jaren werkzaam: 16 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+3km)

17

49% 

examens:41

Extra informatie:
Kies voor kwaliteit, dus kies voor Autorijschool Rijmetmij! Pak nu de telefoon en bel 06 - 549 046 33 of stuur een e-mail naar info@rijmetmij.nl Je rijbewijs halen is een investering in de toekomst. Een goede rijschool kiezen is dus heel belangrijk. Vele wilde verhalen doen de ronde, zoals steeds maar zakken, iedere keer weer een andere instructeur afspraken die niet nagekomen worden, examen aanvragen die niet opgestuurd worden, …enz.

18

Autorijschool Jane Hicks
3e Molenbergstraat 14, Arnhem
Tel: 06 28 02 45 35
Jaren werkzaam: 9 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+4km)

18

36% 

examens:61

Extra informatie:
Ik streef naar een perfecte begeleiding vanaf de eerste rijles tot en met het rijexamen. Investeer in jouw veiligheid en in veiligheid van andere weggebruikers. Je rijbewijs haal je maar één keer en ik vind dat je dat als leuk moet ervaren in een ontspannen sfeer. Het is dus essentieel de juiste rijschool te kiezen. Bij autorijschool Jane Hicks krijg je altijd rijles van een deskundig rijinstructrice, de rijlessen worden gegeven in een Volkswagen Polo.

19

Falcon Rijschool
Herfststorm 10, Arnhem
Tel: 06-58822132
Jaren werkzaam: 13 jaar
1
werknemer

 Arnhem
(+6km)

19

55% 

examens:106

Extra informatie:
Falcon Rijschool Inmiddels meer dan behaalde rijbewijzen! Falcon rijschool biedt je hetzelfde gevoel als een valk in zweefvlucht. Vogelvrij gaan en staan waar jij dat maar wilt, met je rijbewijs op zak. Onze rijschool is opgericht in 2010 en sindsdien scoren wij uitermate goed op de recensies van onze leerlingen. Daarnaast zijn onze slagingspercentages bovengemiddeld. Onze website geeft een goede indruk wat wij als verkeersschool voor je kunnen betekenen.

Veelgestelde vragen

Wat kost het halen van een rijbewijs?


Zou je graag een auto of ander voertuig willen besturen? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten zijn van het halen van een rijbewijs? De kosten voor het behalen van je rijbewijs kunnen variëren. Dit hangt af van een aantal factoren.
Dit is onder andere afhankelijk van de prijs die de rijschool rekent voor rijlessen. Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel lessen je nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt doen.

Totale kosten autorijbewijs
Volgens het CBR is de gemiddelde prijs voor het behalen van een autorijbewijs € 2370. Bij deze prijs gaan we ervan uit dat je gemiddeld 40 uur aan rijlessen nodig hebt voordat je het praktijkexamen kunt afleggen. De gemiddelde prijs in 2022 voor rijlessen was € 50 per uur. Daarnaast zijn in de schatting van de totale kosten ook inbegrepen gemiddelde prijzen voor het theorie-examen, een tussentijdse toets, een gezondheidsverklaring en het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente. Let wel goed op dat dit slechts gemiddelde prijzen zijn. Vraag altijd bij je rijschool een offerte op met exacte prijzen.

Prijzen andere voertuigen
De kosten van het behalen van een rijbewijs verschillen per voertuig. Zo zijn de kosten van het behalen van een motorrijbewijs gemiddeld lager dan van een autorijbewijs. Gemiddeld kun je rekenen op een totaalprijs van € 1450. De kosten van het behalen van een scooterrijbewijs zullen nog lager uitkomen. Dit omdat je niet enorm veel lessen nodig zult hebben. En hetzelfde geldt voor het rijden met een aanhangwagen. Vraag de rijschool naar de geschatte kosten en wat precies bij de prijs inbegrepen is en wat niet. Check of bijvoorbeeld het theorie-examen en het praktijkexamen (en eventueel een tussentijdse toets) bij de prijs inbegrepen zijn.

Proefles aanvragen De kosten hangen deels af van hoeveel lessen je nodig hebt voordat je klaargestoomd bent voor je praktijkexamen. Daarom is het aan te raden om een proefles bij een rijschool te nemen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur inschatten hoe snel je het besturen van een voertuig onder de knie zult hebben. Op basis hiervan kan de instructeur je een persoonlijke kosteninschatting geven. Deze proefles is doorgaans een betaalde les. Je betaalt de reguliere lesprijs, maar het voordeel is dat je nog nergens aan vast zit en nog kunt overstappen naar een andere rijschool als je wilt.

Besparen op de kosten van een rijbewijs Iedere rijschool in Nederland mag deels zijn eigen tarieven bepalen. Dit zorgt ervoor dat de prijzen van rijlessen uiteen kunnen lopen. Sommige rijscholen zijn beduidend duurder dan anderen. Daarom is het aan te raden om altijd offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen. Op deze manier kun je de geschatte kosten naast elkaar leggen en direct zien welke rijschool de meest voordelige prijs voor rijlessen biedt.
Lees meer 

Wat zijn goede rijscholen in Arnhem?


Wil je de beste rijschool in Arnhem vinden? Hoe weet je welke rijschool de beste prijs biedt? En hoe weet je dat de rijinstructeurs deskundig zijn en dat de rijlessen van hoge kwaliteit zijn?
Wanneer je op zoek gaat naar een rijschool voor rijlessen in Arnhem kan het gebeuren dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven je graag meer informatie over het vinden van de beste rijschool die bij jou past.

Rijscholen: waarop letten?
Waarop moet je letten wanneer je op zoek gaat naar een rijschool in Arnhem? Een aantal factoren spelen mee in de keuze voor de juiste rijschool:
  • Slagingspercentage: Wat is het slagingspercentage van de rijschool? Hoeveel procent van de leerlingen behaalt hun examen in een keer? Hoeveel procent van de leerlingen moet meerder praktijkexamens afleggen?
  • Kwaliteit: Hoeveel ervaring heeft de rijschool en hoe professioneel zijn de rijninstructeurs? Gaat het om een gecertificeerde rijschool?
  • Aanbod: Wat biedt de rijschool precies aan? En in hoeverre past dat bij jouw wensen? Wil je bijvoorbeeld ook begeleid worden in het behalen van het theorie-examen? Of wil je een spoedcursus volgen? Wordt er een tussentijdse toets afgenomen?
  • Kleine lettertjes: Kijk ook naar de details van wat er bij de lessen inbegrepen is. Kun je bijvoorbeeld een uitgevallen les inhalen? Is de prijs per les of per uur berekend? En krijg je lessen in hetzelfde voertuig?
  • Reviews: Wat zijn de ervaringen van hun oud-leerlingen? Ken je iemand die rijles heeft genomen bij dezelfde instructeur of rijschool? Of kun je op het internet reviews vinden?

Top rijscholen in Arnhem
Sommige rijscholen zijn professioneler dan andere rijscholen. Maar daarnaast is het vinden van de juiste rijschool ook een persoonlijke keuze. Een rijschool die het beste bij jou past hoeft niet per se ook bij een ander te passen. Dit ligt aan wat jij van de lessen verwacht en wat voor budget je hebt. Om meer te weten te komen over rijscholen in Veendam raden we aan om een aantal offertes op te vragen. Wanneer je het aanbod en de prijzen van de verschillende rijscholen naast elkaar kunt leggen kun je zien welke rijschool de beste keuze voor jou is.

Via deze website kun je eenvoudig offertes opvragen bij verschillende rijscholen. Je vult slechts één formulier in, waarna wij contact voor je opnemen met verschillende rijscholen in Veendam. Je ontvang hun offertes in je inbox, waarna je een keuze kunt maken.
Lees meer 

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?


Als je begint met het nemen van rijlessen wil je natuurlijk weten hoeveel tijd en geld je hiervoor moet uittrekken. Hoeveel rijlessen je exact nodig zult hebben voordat je rijexamen kunt doen is lastig te zeggen, omdat dit van persoon tot persoon verschillend is.
Wel kunnen we je vertellen wat het gemiddeld aantal lessen is dat leerlingen nodig hebben. Ook kunnen we je een aantal tips geven die ervoor kunnen zorgen dat je misschien minder lessen nodig hebt dan je in eerste instantie zou denken.

Gemiddeld aantal lessen
Volgens het CBR volgt een gemiddelde leerling 40 uur aan autorijlessen voordat hij of zij het praktijkexamen aflegt. Dit gemiddelde geldt voor een leerling die het rijden op een normaal tempo oppikt. Sommige leerlingen hebben meer uitleg en tijd om te oefenen nodig en zullen er langer over doen. Anderen pakken het rijden snel op en zullen minder dan 40 uur nodig hebben. Hoe lang je over het behalen van je rijbewijs doet ligt deels aan hoe snel je went aan het verkeer en het besturen van een auto.

Meer of minder rijlessen nodig
Daarnaast spelen ook een aantal andere factoren een rol in hoe snel je klaar bent voor het praktijkexamen. Als je bijvoorbeeld al eerder lessen hebt gevolgd in het verleden en dit weer wilt gaan oppakken zul je waarschijnlijk al een streepje voor hebben. In minder tijd zul je klaar zijn om het praktijkexamen af te leggen. Heb je al eerder scooter gereden? Ook dit kan helpen om het rijbewijs sneller te behalen. Je bent al gewend om aan het verkeer deel te nemen en kent de regels op de weg. Ook kan het zijn dat je er langer over doet dan gemiddeld. Wanneer je bijvoorbeeld last van rijangst of faalangst hebt zul je je prettiger voelen als je langer de tijd neemt. Zo weet je zeker dat je er echt klaar voor bent als je het praktijkexamen gaat afleggen.

Sneller slagen met deze tips
Wij hebben een aantal tips voor je als je sneller wilt slagen voor je rijbewijs. De eerste tip is om op tijd te beginnen met het leren van de theorie. Want hoe sneller je de theorie kent, des te sneller kun je de regels in de praktijk toepassen. Een andere tips is om lessen van 2 uur achter elkaar te nemen. Zo leer je efficiënter. En tot slot raden we aan om de tussentijdse toets te maken om te zien of je goed op weg bent.

Aantal rijlessen: advies op maat
Wil je weten hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig zult hebben om te kunnen slagen voor je praktijkexamen? Wij raden aan om dan eerst een proefles te volgen. Tijdens de proefles kan de rijinstructeur zien hoe snel je went aan het verkeer en hoe snel je nieuwe handelingen oppakt. De rijinstructeur kan je advies op maat geven en een inschatting maken van hoeveel lessen je nodig zult hebben.

Lees meer 

Wat is een goede rijinstructeur?


Als je je rijbewijs wilt halen is het belangrijk dat je een rijschool vindt die bij je wensen aansluit. Maar daarnaast is het ook belangrijk om de juiste rijinstructeur te kiezen. Je zit ten slotte gemiddeld wel 40 uur bij de instructeur in de auto voordat je je praktijkexamen gaat afleggen. Maar wat is een goede rijinstructeur?

De instructeur stelt je op je gemak
Je zult veel tijd met de rijinstructeur in de auto doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat dit iemand is waarmee je een goede klik voelt. Veel leerlingen vinden het spannend om voor het eerst achter het stuur te gaan zitten. Daarom is het belangrijk dat een instructeur je op je gemak weet te stellen. Een goede instructeur kent al zijn of haar leerlingen persoonlijk en weet wat er in hun dagelijks leven speelt. Dit zorgt voor een prettige en comfortabele sfeer in de auto. Uiteraard let de rijinstructeur ook op de weg en zorgt hij of zij ervoor dat je veilig in de auto zit.

Persoonlijke aanpak
Een goede instructeur biedt leerlingen advies op maat. Een ervaren rijinstructeur weet dat iedere leerling op een andere manier leert en houdt hier rekening mee. De instructeur kijkt naar hoe snel je het rijden oppikt en weet op welke punten je hulp kunt gebruiken. De rijinstructeur weet onderbouwende feedback te geven die ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk je rijbewijs haalt.

Proefles aanvragen
Wij raden aan om altijd een proefles aan te vragen. Tijdens deze eerste les kun je de instructeur leren kennen en zien of je een goede klik voelt. De instructeur kan tijdens deze les inschatten hoe snel jij het rijden zult oppikken en welke aanpak het beste bij je past. En heb je het gevoel dat je toch geen goede klik met de rijinstructeur voelt? Dan zit je na de eerste proefles nog nergens aan vast. Je kunt een proefles met een andere instructeur boeken om te zien of je je beter bij hem of haar op je gemak voelt.

Wil je een goede rijinstructeur vinden? Door offertes bij verschillende rijscholen aan te vragen kun je de prijzen en het aanbod vergelijken. Je kunt een rijschool kiezen waarvan je denkt dat deze het beste bij je past. Vervolgens kun je tijdens de eerste proefles zien hoe de klik met de instructeur is. Vind een goede rijinstructeur door rijscholen met elkaar te vergelijken.

Lees meer 


Plaatsen in de buurt

×