logo
rijschool achtergrond

Verkeersschool Erik Scherbeijn

Home > Zeeland > IJzendijke > Verkeersschool Erik Scherbeijn

Verkeersschool Erik Scherbeijn

Landpoortstraat 5, IJzendijke
Tel: 06 20 03 02 05

Extra informatie

Welkom bij verkeersschool Erik Scherbeijn

Verkeersschool Erik Scherbeijn staat in Zeeuws-Vlaanderen bekend als een gedegen rijschool waar kwaliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke begeleiding de hoogste waarden zijn.

Door de jaren heen is Verkeersschool Erik Scherbeijn uitgegroeid tot een bekende naam in de omgeving Zeeuws-Vlaanderen.

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Belangrijk is dat je zelfstandig en verantwoord leert rijden waarbij inzicht en gevaarherkenning belangrijke elementen zijn. Met veel betrokkenheid en inzet helpen we je graag zo snel mogelijk aan het felbegeerde rijbewijs.

Ik hoop dat je op deze site de informatie vindt die je nodig hebt voor je rijopleiding.

Als je vragen hebt waarvan je het antwoord niet op de site kan vinden, aarzel dan niet om mij te bellen of te e-mailen.

Autorijles

Je rijbewijs halen is een eenmalige investering waar je je hele leven profijt van hebt. Het maakt je onafhankelijk, je kunt gaan en staan waar je wilt. Daarom is de keus voor een goede rijopleiding belangrijk. De prijs per les is voor veel mensen van doorslaggevende betekenis in het kiezen van een rijschool. Maar aan een lesprijs zitten haken en ogen. Vraag bijvoorbeeld altijd hoelang een les duurt, dit kan 60, 50 maar ook 45 minuten zijn.

Verkeersschool Erik Scherbeijn kenmerkt zich door de persoonlijke aanpak en flexibiliteit. Wij vinden een goede sfeer en goed lesmateriaal van groot belang voor de resultaten. Voor de autorijles gebruiken wij een nieuwe VW Golf 7. Dit is een zeer geschikte en betrouwbare auto voor de autorijles. De lesauto is voorzien van stuurbekrachtiging, zit er airco in de auto en is zowel de bestuurdersstoel als het stuur in hoogte verstelbaar zodat een ieder van groot tot klein de ideale stuurhouding kan vinden. Verder wordt er niet gerookt in de auto.

Bij de eerste rijles worden de grondbeginselen van het autorijden uitgelegd, zoals de zit-en stuurhouding, het schakelen, het veilig wegrijden en stoppen en de kijktechniek. In de daaropvolgende lessen gaan we de moeilijkheid stukje bij beetje opvoeren. Tevens komen de bijzondere verrichtingen aan bod. Dit zijn een aantal manoeuvres, waardoor je duidelijk kunt laten zien, dat je de auto goed beheerst en dat je begrijpt waar je mee bezig bent. Het zijn vaardigheden, waarmee je je makkelijker en vlotter kunt bewegen tussen het overige verkeer, in allerlei voorkomende situaties.

Voorbeelden:
  • Achteruit rijden in rechte lijn
  • De hellingproef
  • Fileparkeren, zowel vooruit als achteruit
  • Achteruitrijden in een bocht
  • Keren ineens door een halve draai
  • Achteruit parkeren in een parkeervak
Laat je niet aanpraten, dat deze verrichtingen moeilijk zijn! Als je even weet hoe het moet is het niet moeilijk en is het juist leuk om te doen. Al met al is het autorijden vooral een kwestie van ervaring die je krijgt nadat je je rijbewijs hebt gehaald. Wij proberen er voor te zorgen dat iedereen die bij ons gelest heeft met een goede basis de weg op gaat. We helpen je niet alleen om het examen met goed resultaat af te leggen, maar bereiden je ook voor op een veilige rijtoekomst.

Tussentijdse toets

Het verkeer in Nederland stelt hoge eisen aan iedere deelnemer. De examennormen van het CBR zijn daar vanzelfsprekend op afgestemd. Om nog beter op het examen te komen kan iedere kandidaat een tussentijdse toets doen. De tussentijdse toets is een proefexamen, welke zal worden afgenomen door een examinator van het CBR en zal verlopen als een echt praktijkexamen. Ook zal de instructeur ter begeleiding met de kandidaat meerijden. De examinator beoordeelt alle examenonderdelen volgens de officiële exameneisen en zal alle onderdelen, waar nog aan gewerkt moet worden, meegeven op een adviesformulier. Omdat de tussentijdse toets hetzelfde verloopt als het praktijkexamen, zijn veel kandidaten minder zenuwachtig tijdens het examen, de kandidaat weet dan precies wat hij/zij kan verwachten. De toets is een goede mogelijkheid om alvast te wennen aan de examensituatie en het vergroot de kans om voor de eerste keer te slagen. Ook kan de kandidaat met de tussentijdse toets vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen. Als de kandidaat bij de toets de bijzondere verrichtingen goed uitvoert hoeft hij/zij de bijzondere verrichtingen niet meer tijdens het eerste examen uit te voeren. Zo kan de instructeur na de toets meer tijd besteden, tijdens de rijles, aan eventuele minpunten op het adviesformulier en er voor zorgen dat de kandidaat op het examen niet voor verrassingen komt te staan.

Begeleid autorijden vanaf 17 jaar ofwel 2toDrive

Vanaf de dag dat je 16 jaar bent geworden mag je op voor je theorie-examen-B. Dit theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. De praktijklessen mogen beginnen als je 16,5 jaar bent. Vanaf de dag dat je 17 jaar bent geworden mag je examen afleggen voor je autorijbewijs. Tot je 18e jaar mag je alleen autorijden als 1 van je coaches naast je zit. Je kan maximaal 5 personen opgeven als coach. De coaches komen op je begeleiderspas te staan. Een begeleiderspas kan je aanvragen via www.2toDrive.nl. Eisen van de begeleiders
  • Een begeleider moet 5 jaar een rijbewijs hebben (rijbewijs B).-
  • Een begeleider moet minimaal 27 jaar zijn.
  • Een begeleider mag niet veroordeeld zijn voor een verkeersmisdrijf.
  • Een begeleider moet een begeleiderspas hebben.
Faalangst of examenangst

Wanneer heb je faalangst voor het rijexamen? Bijna iedereen is wel eens zenuwachtig voor een examen. Dat is gelukkig heel normaal. Het kan je juist prikkelen om goed te presteren. Je bent scherp door de adrenaline. Sommige mensen zijn extreem zenuwachtig, maar dat hoeft geen faalangst te zijn. We spreken pas van faalangst voor het rijexamen als je onder druk bezwijkt. Bijvoorbeeld door een black-out, of door fouten die je tijdens je rijlessen nooit maakte. Er is geen sprake van examenangst als je zenuwachtig bent omdat je te weinig lessen hebt gevolgd of slecht bent voorbereid op het examen of als de examinator niet aardig is.

Faalangst kan zich op verschillende manieren uiten:

Tijdens de rijlessen; je bent bang om verkeerde beslissingen te maken in het verkeer waardoor je de beslissing meestal niet neemt of te laat neemt.
Tijdens het rijexamen; deze mensen durven wel de juiste beslissingen te nemen in het verkeer, maar raken geblokkeerd op het moment van het rijexamen.
In het dagelijkse leven; faalangst bij schoolexamens, bij “de beurt” krijgen op school, gebrek aan zelfvertrouwen.

Ook het lichaam zal op deze spanning gaan reageren. Mogelijke symptomen zijn hartkloppingen, zweten, trillen, hyperventilatie, slapeloosheid, maag- en darmklachten, hoofdpijn.

Het is bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf gaat, en niet alleen bij het examen. Op die manier kan je al tijdens de rijlessen werken aan de spanning van het examen.

Voor kandidaten met faalangst is er een speciaal faalangst examen. Het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of u al eerder rijexamen hebt gedaan. Je kunt dit speciale examen altijd aanvragen.

De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig je situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om je op je gemak te stellen. Want iemand die zich op zijn gemak voelt, presteert het beste! Ben je eenmaal op weg en de spanning slaat toe, dan kan je een time-out aanvragen. Of meerdere, als je dat wilt. Je mag het zelf aangeven. Je examinator kan je ook een time-out geven, als hij denkt dat je dat nodig hebt.

Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een normaal praktijkexamen! Je moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat je moet laten zien dat je veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.

Spoedcursus

lesauto-wegDe meeste mensen willen zo snel mogelijk hun rijbewijs halen. Dan behoort een spoedopleiding tot de mogelijkheden. Als je een spoedcursus wilt volgen krijg je de benodigde lessen in een tijdbestek van zes weken of korter in plaats van bijvoorbeeld één les per week. Er zijn verschillende manieren om een spoedcursus te volgen. Zo kan je een spoedopleiding volgen in 10 dagen.

Als je een opleiding in 10 dagen wilt volgen is het wel de bedoeling dat je je theoriecertificaat hebt voor je aan je opleiding begint. Een 10 daagse opleiding is een opleiding die tot de mogelijkheden behoort. Vaak is het beter om een spoedopleiding over meerdere weken te verdelen. Je kunt namelijk nooit zeggen wanneer iemand met lessen begint, hoeveel lessen iemand nodig heeft.

Vaak is er binnen de 10 dagen onvoldoende tijd om het aantal lessen te nemen die je nodig hebt en wanneer je de lessen over meerdere weken verdeelt heb je de mogelijkheid om je theorie te halen in de weken dat je aan het lessen bent.

Bij de spoedopleiding kan je alle pakketten nemen die worden aangeboden.

Interesse in een spoedcursus? Meld je dan ruim van te voren aan via het formulier of bel mij ruim van te voren, dan kunnen we op tijd beginnen met het plannen van het examen en de lessen.

Slagingspercentages

Examenplaats: Terneuzen
AantalSlagingspercentage
Eerste poging2763%
Herkansing1164%
Totaal3864%

Bedrijfsgegevens

Verkeersschool Erik Scherbeijn staat ingescheven bij de KvK als eenmanszaak en is actief in de sector onderwijs. . De handelsnamen die gebruikt worden zijn: Verkeersschool Erik Scherbeijn

Locatie

Prijsopgave

Ontvang vrijblijvend prijsopgaaf van rijscholen:
  • Diverse aanbiedingen
  • Verkeersschool Erik Scherbeijn